در مورد دنیل پینک چه میدانید؟ بیوگرافی او و معرفی کتابهایش
دنیل پینک (متولد ۱۹۶۴) متفکر و نویسندهی مشهور آمریکایی است که کتابهایی در حوزههای مختلف از جمله تجارت، مدیریت کسب و کار، خلاقیت، علوم رفتاری و انگیزشی نوشته است. او دوران کودکی خود را در شهر کلمبوس در ایالت اوهایو آمریکا گذراند. دانيل فارغالتحصیل رشتهی حقوق از دانشگاه نورث وسترن بوده و مدرک دکتری خود را از دانشگاه ییل دریافت کرد. همزمان با سپری کردن دوره دکتری، به عنوان ادیتور مسئول در ژورنالی دانشجویی در این دانشگاه مشغول به کار شد.
وی همچنین چندین دکتری افتخاری از دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه جرج تاون، موسسه پرات، کالج هنر و طراحی رینگلینگ و دانشگاه ایالتی وستفیلد دریافت کرده است. با گذراندن دوران تحصیل در دانشکده حقوق، دنیل پینک بلافاصله شروع به کار در سیاست به خصوص در حوزههای اقتصادی کرد. وی از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ دستیار ویژه وزیر کار آمریکا، رابرت ریچ بود. از سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۷، وی به عنوان طراح و نویسندهی مطالب مربوط به سخنرانیهای معاون رئیس جمهور، آل گور، استخدام شد.
در این مطلب میخوانید:
- 1 ترک شغل دنیل پینک
- 2 تحصیلات دنیل پینک
- 3 لیست کتابهای دنیل پینک
- 3.1 ملت رها آیندهی کار کردن برای خود، ۲۰۰۱
- 3.2 ذهن کامل نو، ۲۰۰۵
- 3.3 ماجراهای جانی بانکو آخرین راهنمای کسب و کار که به آن احتیاج دارید، ۲۰۰۸
- 3.4 انگیزه حقیقتی شگفتآور درباره آنچه به ما انگیزه میدهد، ۲۰۰۹
- 3.5 فروشندگی، یک انسان است حقیقتی شگفتآور درباره تاثیرگذاری بر دیگران، ۲۰۱۲
- 3.6 کِی؟ رازهای علمی زمانبندی عالی، ۲۰۱۸
- 4 معرفی کتاب انگیزه، اثر دنیل پینک
- 5 هدف دنیل پینک از نگارش کتاب انگیزه
ترک شغل دنیل پینک
در سال ۱۹۹۷، او شغل خود را ترک کرد و به انزوایی خودخواسته تن داد. در دورهای که او به طور رسمی به عنوان یک کارمند مشغول به کار نبود، متوجه شد که شیوههای دیگری از کسب و کار نیز میتواند وجود داشته باشد. در این تجربه، او به عنوان فردی آزاد و بدون کارفرما برای خود کار کرد. تجربهای که دنیل پینک در سال ۱۹۹۸ در مقالهای آن را با عنوان “خلق رها” یاد کرد. بعدها (سال ۲۰۰۱) کتابی را در این مقوله، با نام “ملت رها: آیندهی کار کردن برای خود” که اولین کتاب او نیز به شمار میآمد چاپ کرد. از نظر او، بواسطهی متعادل نبودن چرخهی عرضه و تقاضای استخدام نیرو و از طرفی ظهور اینترنت و پذیرش شیوههای نوین زندگی، ایجاد شغلهایی نو، خارج از عرف شرایط کاری کنونی، در آیندهای نزدیک دور از انتظار نخواهد بود.
در این کتاب، او به این مسئله مهم پرداخته که چگونه افراد میتوانند شغلی کاملا مستقل داشته باشند و به واسطهی آن شغلِ بدون کارفرما، مسیر زندگی خود را به نحو مطلوب و مورد پسند خود هدایت کنند. علاوه بر این کتاب، او پنج کتاب دیگر نیز نگاشته است. اکثر کتابهای پینک در حوزهی انگیزشی به عنوان پرفروشترین کتابهای سال معرفی و به ۳۹ زبان ترجمه شدهاند. کتابهای دنیل پینک چندین جایزهی معتبر کسب کردهاند و تاکنون بیش از سه ملیون نسخه از آنها به فروش رسیده است.
تحصیلات دنیل پینک
اگرچه تحصیلات آکادمیک او در رشتهی حقوق بوده، اما در سال ۲۰۱۱، نشریهی کسب و کار هاروارد، او را در فهرست پنجاه متفکر برتر جهان در حوزه مدیریت معرفی کرد. همچنین در سال ۲۰۱۹، او به عنوان ششمین متفکر تاثیرگذار جهان در حوزه مسائل مدیریتی توسط موسسهی پنجاه متفکر برتر- لندن، برگزیده شد. او بارها پیش از این نیز در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۳، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ در لیست پنجاه متفکر برتر این موسسه حضور داشته است.
در وب سایت موسسه در مورد دنیل پینک آمده است: “ایدههای انگیزشی او عمدتا در زمینهی علوم رفتاری و اجتماعی بوده است. همچنین او عدم تطابق مابین آنچه که در علم اقتصاد ذکر میشود و آنچه که در واقعیت کسب و کار، رخ میدهد را به خصوص با رویکردی رفتاری و اجتماعی، در تحقیقات خود مورد بررسی قرار داده است. تحقیقات او در زمینههای انگیزشی نشان میدهد که بخش عمدهی صحبتهای او پیرامون این مطلب است که راز عملکرد بهینه افراد در شرایط کاریشان، دریافت درآمد بیشتر نیست. بلکه هرچقدر آنها بیشتر متوجه این مطلب باشند که نیاز اصلیشان حین کار، فراگیری مطالب جدید و همچنین استفاده از خلاقیتهای خود در سیستم کاری است، به همان اندازه کار برای آنها جذابتر شده و در نتیجه عملکردشان مناسبتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: انگیزش درونی چیست و چگونه میتوانیم از آن استفاده کنیم؟
نظریهی او در کتاب “کِی؟ رازهای علمی زمانبندی عالی” نشاندهندهی باور او بر این حقیقت است که زمانبندی، یک هنر نیست بلکه یک علم است و ما میتوانیم از الگوهای پنهان روزانه جهت ساخت برنامهای با زمانبندی ایدهآل بهره ببریم. در واقع، بواسطهی زمانبندی درست، شما برنامهای منظم در زندگی پیدا خواهید کرد و در نتیجه، با کمترین انرژی صرف شده در طول روز، بیشترین کارایی را بدست خواهید آورد. لازم به ذکر است که این کتاب چهار ماه در لیست پرفروشترین کتابهای New York Times قرار گرفت. اگرچه کتابهای دنیل پینک، مورد توجه بسیاری از مردم جهان قرار گرفته است، او فرای نویسندگی به عنوان سردبیر همکار، در چندین نشریه بزرگ از جمله ساندی تلگراف ، نیویورک تایمز، نشریه مروری بیزینس هاروارد و بسیاری دیگر از نشریات مطرح خارج از آمریکا مشغول بوده است. سخنرانیهای او پیرامون مسائل انگیزشی، اغلب به عنوان ده سخنرانی برتر و پربازدید در سایتهای مختلف بودهاند.
به عنوان مثال، سخنرانی او در TED، تحت عنوان پازل انگیزش در سال ۲۰۰۹، تا مدتها پربازدیدترین سخنرانی ارائه شده در این سایت شناخته میشد. همچنین، دنیل پینک به عنوان تهیه کننده و مجری برنامههای مختلف تلویزیونی نیز فعالیت داشته است. از جمله در مجموعهای تلویزیونی با عنوان “Crowd control” که در شبکه نشنال جئوگرافیک برای بیش از صد کشور جهان روی آنتن میرفت، در زمینهی علوم رفتاری برنامههایی اجرا کرده است. همچنین وی اغلب به عنوان کارشناس در شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی ایالات متحده از جمله سی ان ان، ای بی سی، پی بی اس، ان پی آر و … ظاهر شده است. دنیل پینک در حال حاضر در سن ۵۶ سالگی، همراه با همسرش در ایالت واشنگتن دی سی زندگی میکند. آنها سه فرزند دارند که دو نفر از آنها دانشجوی کالج بوده و فرزند سوم، در دبیرستان تحصیل میکند.
لیست کتابهای دنیل پینک
-
ملت رها آیندهی کار کردن برای خود، ۲۰۰۱
این کتاب که به دلیل سبک جذاب و چشم انداز انگیزشی آن، بسیار مورد تحسین منتقدین قرار گرفته است، به افراد بسیاری کمک کرده تا زندگی حرفهای خود را تغییر دهند. در این کتاب، دنیل پینک، شرح یک انقلاب اساسی در دستیابی به شغلی مطلوب را ارائه میکند. او نشان میدهد که افرادی که به صورت آزادانه و بدون کارفرما شغلی برای خود ایجاد کردهاند چه کسانی هستند. افرادی شامل مشاوران بازاریاب در پایین خیابان، افرادی که در منزل مشغول به کار هستند، پیمانکارانی که مهارتشان را به شرکتهای مختلف معرفی میکنند و این که چرا آنها مسیری جدید در حرفهی خود ایجاد کردهاند.
بیشتر بخوانید: راهنمایی ضروری برای تعریف یک شاخص کسب و کار موثر و کارآمد
-
ذهن کامل نو، ۲۰۰۵
در این کتاب سرگرم کننده و روشنگرانه که به ۲۰ زبان ترجمه شده است، دنیل پینک نگاهی تازه به آنچه انسان را به سوی تعالی سوق میدهد، ارائه کرده است. کتاب “ذهن کامل نو” بیانگر شش مهارت اساسی است که منجر به موفقیت در شغل و یا زندگی شخصی میشود. این مهارتها شامل یک سری تمرینهای عملی است که توسط متخصصانی خبره در سراسر جهان تدوین شده است تا به خوانندگان کمک کند که تواناییهای خود را کشف و شکوفا کنند. این کتاب نه تنها نگرش ما را به جهان تغییر میدهد، بلکه نحوه تجربهی رویدادها در جهان هستی را برای ما متفاوت میکند.
-
ماجراهای جانی بانکو آخرین راهنمای کسب و کار که به آن احتیاج دارید، ۲۰۰۸
با جانی بانکو ملاقات کنید. او احتمالا خیلی شبیه به شماست. او کاری را انجام داد که همه (از جمله والدین، معلمان، مشاوران و …) به او میگفتند که باید انجام دهد. اما اکنون، او در یک منجلاب گیر کرده است. به همه چیز بدبین شده و فکر میکند مسیری که تا امروز آمده کاملا اشتباه بوده است. اما در یک شب عجیب، او با مشاور شغلی متفاوتي مواجه میشود که به او شش درس اساسی برای پیشرفت در دنیای حرفهای و شغلی را میآموزد. کتاب “ماجراهای جانی بانکو” اولین کتاب کسب و کار با رویکرد طنز و استفاده از کامیک، در آمریکاست و آخرین راهنمای شغلی که هر آنچه شما در این حیطه به آن نیاز دارید به شما میآموزد.
-
انگیزه حقیقتی شگفتآور درباره آنچه به ما انگیزه میدهد، ۲۰۰۹
بیشتر ما معتقدیم که بهترین راه برای ایجاد انگیزه در خود و دیگران، بهره بردن از پاداشهای خارجی مانند دریافت پول یا کادو است. این همان رویکرد چماق و هویج است که سالها بخش عمدهای از کارفرمایان به منظور کنترل دیگران، از آن استفاده کردهاند. اما این یک باور اشتباه است. در بخش آتی مقاله، به طور مجزا و مفصل به معرفی این کتاب پرداختهایم.
-
فروشندگی، یک انسان است حقیقتی شگفتآور درباره تاثیرگذاری بر دیگران، ۲۰۱۲
این کتاب نگاهی نو به هنر و علم فروش دارد. پینک با ارائه قوانینی نوین در زمینهی علم نفوذ در دیگران، توضیح میدهد که چرا افراد برونگرا لزوما به عنوان بهترین فروشندهها معرفی نمیشوند. او میگوید نشان دادن راه هموار و آسان به افراد، به مراتب از کنترل کردن ذهن آنها به منظور فروش محصولات، کارایی بیشتری دارد. این بدان معناست که در هنر فروش، لازم نیست با صحبتهای جذاب، افراد را تشویق به خرید کنید. بلکه کمک به آنها با صادقانهترین پاسخها و هدایتشان به محصول مورد نظرشان، آنها را بیشتر به خرید از شما ترغیب میکند.
-
کِی؟ رازهای علمی زمانبندی عالی، ۲۰۱۸
همه میدانند که زمانبندی در تمامی کارها حیاتی است. اما ما مطالب چندانی در مورد خود عبارت “زمانبندی” نمیدانیم. زندگی ما جریان بیپایانی از “زمانبندی”هاست. این که چه موقع برای شروع یک کار جدید مناسب است؟ و یا زمان مناسب برای برنامهریزیهای مختلف زندگی چگونه مشخص میشود؟ حتی ما نیاز داریم که زمانبندی درست برای وارد شدن به مرحلهای جدید در رابطهی شخصیمان با فردی که قصد زندگی با او را داریم بدست آوریم. اما در اغلب موارد، بدون آن که مبنای علمی بدست آوردن این زمانها را بدانیم، بر اساس شهود و حدس، مسیر کارهایمان را پیش میبریم. دانيل پینک در این کتاب اشاره میکند که زمانبندی برخلاف تصور عامه که آنرا یک هنر میدانند، هنر نیست و مبنایی کاملا علمی دارد.
معرفی کتاب انگیزه، اثر دنیل پینک
تبدیل یک ایده به قدرتمندترین شکل خود، منجر به یک چیز می شود: ایجاد انگیزه. کتاب “انگیزه”، نوشتهی دنیل پینک مدلی جدید در انگیزهیابی افراد را ارائه میدهد که طبق آن، انگیزهی بدست آمدهی شما توسط خودتان به اوج خود برسد. چیزی فراتر از انگیزهای که می توانید به واسطهی دریافت پاداشهای مختلف از دیگران به آن برسید. این کتاب به طور کلی حول این مفهوم میگردد که چرا مشاغل مختلف نتوانستهاند آنچه حقیقتا موجب ایجاد انگیزه در مردم میشود را درک کرده و بر اساس آن، کارایی سیستم خود را بهبود دهند. این که انگیزه میان کارکنان یک مجموعه کاهش یافته و لذا عملکرد کلی افت کند نهایتا منجر به متلاشی شدن اهداف اصلی مجموعه خواهد شد.
به همین جهت، برای کارفرمایان، ایجاد انگیزه در افراد زیرمجموعه بسیار حیاتی است. در باور پینک، بخش عمده پژوهشگرانی که در حوزه انگیزه بخشی انسان، تحقیق کردهاند به خوبی متوجه این اصل نشدهاند که دریافت انگیزه، غالبا بواسطهی مشوقهای بیرونی حاصل نمیشود و نهایتا این خود فرد است که با کنترل ذهن، و با دریافتهای درونی، میتواند انگیزه بخشی ذاتی و بسیار موثرتر بدست آورد. او به بررسی این موضوع میپردازد که در مورد انگیزه انسانی، چیزی فراتر و به طور بالقوه قدرتمندتر وجود دارد. او شرکتها و کارآفرینهایی را معرفی میکند که با رویکردهای جدید جهت افزایش انگیزه افراد، پا در راهی جسورانه در پیشبرد اهدافشان گذاشتهاند.
هدف دنیل پینک از نگارش کتاب انگیزه
دنیل پینک در کتاب انگیزه نشان میدهد که از پاداشهای بیرونی مهمتر، نحوه کنترل ذهن و سوق دادن آن به سمت هدایت زندگی و اموراتمان به دست خودمان است. در واقع یک انگیزهی درونی به مراتب عمیقتر و موثرتر از انگیزهای است که در جهان بیرون، توسط سایر اشخاص به فرد القاء میشود. پینک با بهرهگیری از چهار دهه پژوهش علمی در مورد انگیزههای انسانی، به این نتیجه رسیده است که اگر در قرن بیستم روش چماق و هویج جوابگوی بسیاری از مسائل انگیزشی افراد بوده است، در چالشهای امروز مردم، به هیچوجه جایگاهی ندارد. به همین جهت، او مدلی را با نام مدل سه انگیزشدهنده (Motivation 3.0 drivers) معرفی میکند که بر پایه سه ارزش فردی مهم، شامل استقلال، تسلط و هدف بنا شده است.
هرچه به زیرمجموعهي خود استقلال رای و وسعت انتخاب در کارها بدهید، انگیزه او برای بهتر انجام دادن کار افزایش مییابد. در واقع، فرد نیاز دارد که خود چگونگی و زمان دریافت منابع و روش رسیدن به نتایج کار را انتخاب کند. یک مثال عالی در این زمینه شرکت گوگل است که به افراد این اجازه را میدهد که ۲۰% از زمان خود را صرف پرداختن به ایدههای شخصی و رویاهایی که فکر میکنند می توان در کار پیاده کرد، میکنند. در حال حاضر، بخش عمدهای از پروژههای گوگل مربوط به همین ایدههای نوآورانه مهندسانش است. در توضیح ارزش دوم یا تسلط، دنیل پینک میگوید، زمانی که شما از کاری که انجام میدهید لذت ببرید، برای بهبود آن کار، به صورت مداوم تلاش خواهید کرد.
نکته اصلی این ذهنیت است که تواناییهای شما محدود نیست. شما ممکن است هرگز به کمال نرسید اما لذت حاصل از داشتن تسلط در کار، همیشه یک نیروی انگیزشی قدرتمند در درهم شکستن مشکلات موجود در کار است. در نهایت، ارزش سوم که دنیل پینک در این کتاب آن را معرفی میکند، هدف است. مردم تا زمانی که مسئلهای به زندگیشان معنا و مفهوم دهد، به آن مسئله اشتیاق داشته و انرژیشان را به بهترین نحو برای آن صرف میکنند. آنها میخواهند همیشه برمدار موفقیت و پیشرفت سوار شوند. این مهمترین و مهیجترین مفهوم در رشد است. دارا بودن هدف، خود به خود به انسان انگیزه میدهد و هیچگاه هدف و پیشرفت از هم مجزا نیستند.
این سه ارزش، در کنار هم میتوانند منجر به دریافت انگیزهی درونی مانا شوند، بیآن که نیاز به مشوقهای خارجی باشد. این کتاب، کوتاه اما اثرگذار و نثر آن به شدت جذاب است. کتاب “انگیزه”، در ایران با نام “انگیزه، راهکاری نو برای خلق دنیایی نو” توسط مرجان فرجی و بوسیلهی انتشارات لیوسا در ۳۴۴ صفحه ترجمه و چاپ شده است.
منابع:
پاسخها