17 بازی گروهی خلاق

بازی های گروهی خلاق

اگر تاکنون فرصت مدیریت و رهبری یک گروه را داشته‌اید، حتماً ارزش واقعی کار تیمی و همکاری را متوجه شده‌اید. از دوران کودکی، به ما یاد داده شده است تا با دیگر بچه‌ها بازی کنیم، تقسیم کار و همکاری داشته باشیم و دستاوردهای تیمی را با هم جشن بگیریم. جالب است که هنوز محتوای آموزشی زیادی در خصوص افزایش سطح همکاری و بهبود فعالیت‌های گروهی کارمندان در محیط کار وجود ندارد. یکی از بهترین روش‌های بهبود پیوند میان اعضای تیم، انجام بازی های گروهی است. 

بازی های تیمی و خلاقیت

قطعا بازی‌، خود باعث بروز و شکوفایی خلاقیت در افراد می‌شود. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که بازی به صورت فردی بیشتر در شکوفایی خلاقیت تاثیر دارد یا بازی‌های تیمی هم می‌تواند در این امر موثر باشد؟ با ما همراه باشید.

هر فرد و کودک، خود سرشار از ایده‌های جدید است. وقتی آن‌ها به صورت جمعی و با یکدیگر بازی می‌کنند، این ایده‌ها در کنار یکدیگر جمع می‌شوند. از طرفی می‌توانند به یکدیگر بازخورد ارائه دهند. این بازخوردها می‌توانند خلاقیت افراد را شکل داده و در مسیر درستی قرار دهند. 

یکی دیگر از مزایایی که بازی‌های تیمی دارند این است که همکاری خود به عنوان فرآیندی نیازمند خلاقیت، تقویت می‌شود. کودکان از این طریق‌ می‌توانند کارهای گروهی را بیاموزند و آن را تقویت نمایند.

به عبارت دیگر بازی‌های تیمی باعث افزایش مشارکت در میان کودکان می‌شوند. بازی تیمی باعث تعامل بیشتر در میان کودکان می‌شود. حتی کودکانی که روحیه‌ی کار تیمی ندارند یا به طور منظم در این بازی‌ها شرکت نمی‌کنند نیز بیشتر مشارکت کرده و سطح خلاقیت خود را افزایش می‌دهند.

اگر بتوان شرایطی‌ را فراهم نمود که کودکان در کنار یکدیگر بازی کنند، می‌توان ذهن خلاق را در آن‌ها پرورش داد. آن‌ها با دیدن راه حل‌های متعددی که کودکان مختلف و هم‌بازی‌ها ارائه می‌دهند متوجه می‌شوند که تنها یک راه حل ثابت وجود ندارد. در نتیجه پس از آن به دنبال راه‌های بیشتر گشته و قوه‌ی خلاقیت خود را پرورش می‌دهند. در این شرایط کودکان می‌توانند موقعیت‌های مختلفی را به طور موثر ایجاد کرده و یا بیازمایند. 

یکی از جنبه‌های مهم خلاقیت در زندگی تاثیر آن بر فعالیتی است که فرد انجام می‌دهد. همانطور که گفتیم کودکان درمی‌یابند که از راه‌های مختلف می‌توان موانع پیش رو را برداشت یا به شیوه‌های مختلف فکر کرد. در نتیجه راه‌های منحصر به فرد و جدیدی ارائه می‌دهند.

بازی های گروهی شامل فعالیت‌های سریع قابل انجام در محیط کار و دوره‌های نیم روزه‌ی پیچیده‌ی طراحی شده توسط مهندسان بازی است که در شرکت‌های نوآور اجرا می‌شوند. در این مقاله، فهرستی از بهترین بازی گروهی خلاق آورده شده است که برای هم تیم‌های بزرگ و هم تیم‌های کوچک قابل اجرا هستند.

1. مسابقه‌ی جستجو

مسابقه‌ی جستجو یکی از بهترین روش‌ها برای شروع روز کاری به شمار می‌رود. این بازی، یک روش عالی برای افزایش همکاری میان اعضای تیم است. بسته به فضایی که در اختیار دارید، این بازی را می‌توانید در داخل یا خارج از اتاق انجام دهید. 

افراد را به گروه‌های کوچک 3 تا 5 نفری تقسیم کنید. در حالی که یکی از گروه‌ها، اشیای گوناگونی را در مکان‌های مختلفی پنهان می‌کند، سایر گروه‌ها باید به دنبال این اشیا بگردند و آن‌ها بیابند. اولین گروهی که بتواند تمام اشیا یا حداقل تعداد معینی از آن‌ها را پیدا کند، پیروز بازی خواهد بود. 

2. شنود فعال

یک جلسه‌ی معمولی را ترتیب دهید و بگذارید اعضای تیم فکر کنند که این جلسه نیز مانند باقی جلسات است. یک سخنرانی خسته‌کننده پر از اصطلاحات تخصصی ارائه دهید. سعی کنید چند جمله‌ی نامربوط نیز در میان سخنرانی خود بگنجانید. در پایان، کارمندان خود را امتحان کنید تا ببینید چه کسی خوب گوش می‌داد. شما می‌توانید چنین بازی های گروهی را به صورت یک تیم در مقابل تیم دیگر اجرا کنید. 

شنود فعال

3. مجذور کامل

یک طناب حداقل 5 متری تهیه کنید و دو انتهای آن را به هم گره بزنید. طناب را روی زمین قرار دهید و 4 تا 8 نفر به شکل دایره بایستند. سپس، چشم‌هایشان را ببندید و از آن‌ها بخواهید تا 5 قدم به عقب بروند. پس از آن، به ان‌ها بگویید که حلقه طناب را به یک مربع کامل تبدیل کنند. این فعالیت، یکی از بازی های گروهی عالی برای مشاهده‌ی نحوه‌ی همکاری بین اعضای تیم است. 

4. دو حقیقت، یک دروغ

دو حقیقت، یک دروغ، یک روش عالی به منظور برقراری ارتباط با همکاران است. به نوبت، دو چیز که در موردتان حقیقت دارد و یک چیز که دروغ است را به همکارانتان بگویید. از آن‌ها بخواهید که دروغ را حدس بزنند. 

5. دایره تقدیر

از کارمندان خود بخواهید که در یک دایره بایستند. سپس، به آن‌ها بگویید که یک ویژگی که در همکار بغل دستی (سمت چپ) خود تحسین می‌کنند را بگویند. زمانی که دایره کامل شد، بار دیگر این کار را در جهت دیگر (راست به چپ) انجام دهید. 

دایره تقدیر

6. انداختن تخم مرغ

ممکن است این بازی را در دبیرستان نیز انجام داده باشید. آیا کارمندانتان می‌توانند وسیله ای بسازند که وقتی تخم مرغ خام را از چند طبقه پایین می‌اندازیم، هیچ آسیبی به آن وارد نشود؟ انداختن تخم مرغ یک روش سرگرم‌کننده برای مشاهده‌ی این موضوع است که کدام یک از کارمندانتان می‌توانند راه حل‌های عملی ارائه دهند؛ حتی برای یک مسئله‌ی کاملاً عجیب. 

7. شبیه‌سازی‌های کسب‌وکار

شبیه‌سازی کسب‌وکار دقیقاً همان چیزی است که به نظر می‌رسد؛ شبیه‌سازی مسئله‌ی مرتبط با کار در زندگی واقعی. یک مشکل کسب‌وکار خیالی را در نظر بگیرید و کارمندان خود را در اتاق کنفرانس جمع کنید. جزئیات فعالیت شامل قوانین، اهداف و البته موعد مقرر را توضیح دهید. از آنجایی که هیچ ریسکی وجود ندارد، هر کسی می‌تواند آزادانه فکر کند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای را ارائه دهد. 

8. اتاق فرار (از اتاق برگزاری جلسات یا ملاقات‌ها)

اتاق‌های فرار بهترین گزینه برای ارزیابی توانایی در زمینه‌ی مدیریت منابع، فکر کردن تحت شرایط سخت و دشوار و همکاری تیمی به شمار می‌رود. با این وجود، شرکت گاهی‌اوقات بودجه‌ی کافی برای بردن اعضای تیم به یک اتاق فرار واقعی را ندارد. 

در چنین مواقعی، شما می‌توانید یکی از اتاق‌های شرکت خود را به اتاق فرار تبدیل کنید؛ به عنوان مثال، اتاق برگزاری جلسات. سرنخ‌ها و فعالیت‌های مختلفی در سراسر اتاق طراحی کنید و اجازه دهید تا کارمندان با همکاری با یکدیگر، راه خروج از اتاق را پیدا کنند. 

این بازی خلاقانه می‌تواند یک غافلگیری بزرگ باشد. کارمندان خود را برای یک ملاقات به دور هم جمع کنید. وقتی همگی در اتاق موردنظر جمع شدند، درها را قفل کنید و قوانین بازی را برایشان توضیح دهید. 

9. نام من چیست؟

نام من چیست؟ یک بازی عالی برای این است که کارکنان با یکدیگر تعامل فعال داشه باشند و جواب درست را حدس بزنند. 

قوانین این بازی بسیار ساده است. هر یک از اعضای تیم، اسم یکی از سلبریتی‌های مشهور را روی کاغذی می‌نویسد و آن را بر روی پیشانی فرد دیگری می‌چسباند. سپس، شرکت‌کنندگان در بازی باید در اتاق بچرخند و سوالات کلیشه‌ای در مورد این که چه کسی هستند، بپرسند از جمله این که آیا من زن هستم یا مرد؟

اولین نفری که جواب درست نوشته شده بر روی کاغذ را درست حدس بزند، برنده‌ی بازی خواهد شد. هدف از این بازی، درک این واقعیت است که چگونه می‌توان یک فرد را بر اساس کلیشه‌ها شناخت و با او رفتار کرد. علاوه بر این، بازی «نام من چیست؟» یخ مکالمه بین اعضای جدید و قدیم تیم را بشکند و روابط را گرم‌تر کند. 

10. نبرد طراحان 

در صورتی که شما شرکت طراحی گرافیک دارید، چرا یک مسابقه‌ای برای یافتن بهترین طراح در شرکت خود برگزار نکنید؟

تم مسابقه را خودتان انتخاب کنید و از طراحان خود بخواهید تا لوگوها، بنرها یا پست‌های خلاقانه‌ای رد این زمینه طراحی کنند. در پایان، از اعضای شرکت بخواهید تا به برترین طراحی رای دهند و سپس، برنده‌ی مسابقه را با یک جایزه‌ی هیجان‌انگیز غافلگیر کنید. 

11. پیکشنری (حدس نقاشی) دفتر کار

هیچ بازی به اندازه‌ی پیکشنری موجب خلاقیت نمی‌شود. در صورتی که تاکنون بازی کلاسیک پیکشنری را بازی نکرده‌اید، قوانین بسیار ساده هستند. کارمندان خود را به دو یا چند گروه تقسیم کنید. نام فیلم‌های معروف، سلبریتی‌ها و رویدادهای مختلف را روی کارت بنویسید. 

یکی از اعضای هر یک از تیم‌ها باید کلمه‌ی نوشته شده روی هر کارت را بدون نشان دادن آن به باقی اعضای تیم نقاشی کند. سپس، اعضای تیم باید از روی نقاشی کشیده شده توسط هم‌تیمی خود، کلمه‌ی موردنظر را حدس بزنند. این بازی به نوبت بین تیم‌ها انجام می‌شود. 

لازم به ذکر است که برای کشیدن و همچنین حدس زدن کلمه، محدودیت زمانی وجود دارد (معمولاً 60 ثانیه). تیمی که بیشترین جواب‌های درست را بدهد، برنده‌ی بازی خواهد بود. 

پیکشنری (حدس نقاشی) دفتر کار

12. ببین و بگو

بازی ببین و بگو بهترین بازی دوران مدرسه بود. اکنون که همگی بزرگ شده‌ایم و چیزهای جذاب‌تری در اطرافمان وجود دارد، این بازی جالب‌تر هم خواهد بود. 

قواعد این بازی بسیار ساده است: از هر یک از کارکنان خود بخواهید تا چیزی از پروژه‌ای که مشغول انجامش هستند را با خود بیاورند و در مورد آن داستانی تعریف کنند. به همین سادگی! این جلسات را می‌توانید در طول یک روز یا حتی چند روز برگزار کنید. حتی می‌توانید آن را در وقت ناهار انجام دهید اما به خاطر داشته باشید که باید برنامه‌هایی برای جذاب و سرگرم‌کننده کردن این جلسات داشته باشید از جمله تهیه‌ی غذاهای خوشمزه. 

پس از پایان صحبت‌های یکی از اعضای تیم، جلسه‌ی پرسش و پاسخ در مورد آن پروژه بگذارید. با این بازی، شما به اعضای تیم خود این فرصت را می‌دهید تا در مورد مهم‌ترین پروژه‌هایی که دارند، صحبت کنند 

13. بازی‌های تخته‌ای

زمانی که نوبت به بازی های گروهی از نوع تخته‌ای می‌رسد، همیشه می‌توان از آن‌ها لذت برد. این یک بازی عالی برای تقویت مدیریت منابع، تفکر منطقی و موارد بسیار زیاد دیگری است. بهترین نکته در مورد بازی‌های تخته‌ای این است که هزینه‌ی چندان زیادی ندارند و شما می‌توانید آن‌ها را تقریباً در هر جایی بازی کنید. 

از جمله مهم‌ترین بازی‌های تخته‌ای می‌توان به مونوپولی، کدنیمز و پاندمی اشاره کرد که در میان کارمندان محبوب هستند. 

مونوپولی

14. بازی‌های رقابتی-معمایی 

هیچ چیزی نمی‌تواند با بازی‌های رقابتی-معمایی سرکار رقابت کند. با برگزاری این مسابقه، متوجه خواهید شد که چه تعداد از کارمندانتان از شوخی‌های سرکار، واقعیت‌های تصادفی مرتبط با دفتر کار و تاریخچه‌ی شرکت مطلع هستند. 

کسی که بیشترین جواب‌های درست را بدهد، برنده‌ی بازی خواهد شد. به منظور جالب‌تر کردن بازی، یک جایزه‌ی عجیب و غریب برای آن تعیین کنید. اشیای مختلفی از قبیل منگنه یا یک بسته گیره‌ی کاغذ بهترین گزینه محسوب می‌شوند. 

15. قابلمه پارتی (مهمانی که هر کسی غذای خودش را می‌آورد)

از کارمندانتان بخواهید تا مهارت‌های خود درآشپزی را به نمایش بگذارند! یک بار در ماه، یک شکل از قابلمه پارتی را برگزار کنید و از مهارت‌های کارمندان خود در زمینه آشپزی یا حتی حداقل جستجوی غذاهای خوشمزه لذت ببرید. 

چنین رویدادهایی موجب برقراری تعامل بیشتر بین اعضای تیم و همچنین آشنایی بیشتر آن‌ها با یکدیگر می‌شوند. 

16. خدمات اجتماعی

مهم نیست دفتر کار شما در کجا واقع شده است، حتماً افراد درمانده و نیازمند زیادی در جامعه‌ی شما نیز وجود دارند. یک دلیل منطقی انتخاب کنید، گروه خود را تشکیل دهید و هر وقت که گروه فرصت کرد، به جامعه‌ی موردنظر خود کمک کنید. هدف از آن، ایجاد تیم برای یک هدف بسیار ارزشمند است. 

شما می‌توانید در پخت غذا برای نیازمندان، ارائه خدمات برای افراد مسن یا جمع‌آوری کمک‌های مادی برای خیریه‌های پیشنهادی کارمندانتان داوطلب شوید. 

17. بلوک‌های سازنده

بلوک‌های سازنده هیچ ارتباطی با بازی لگو ندارد! 

بلوک‌های سازنده، یکی از بازی های گروهی محبوب در میان کارمندان است که توسط کارت بازی می‌شود. این بازی شامل 101 سوال است که بر تشکیل روابط عمیق‌تر و بهبود برقراری ارتباط بین اعضای تیم تمرکز دارند. 

علاوه بر این، این کارت‌ها در شش دسته‌بندی تقسیم می‌شوند از جمله سوالات شخصی، سوالاتی در مورد تیم، تحصیلات، تصمیمات آینده، سرگرمی‌ها و سناریوهای تصادفی دیگر. 

هدف از این بازی، تاکید بر این واقعیت است که هر یک از کارمندان دارای ایده‌ها و چشم‌اندازهای ارزشمندی هستند. جلسات طوفان مغزی ممکن است تنها توسط چند نفر اداره شوند اما با استفاده از این بازی می‌توان سایر اعضای تیم را نیز به مشارکت تشویق کرد.

لینک منابع:

tinypulse.com

buddypunch.com

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید
دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید