انگیزش درونی چیست و چگونه می‌توانیم از آن استفاده کنیم؟

انگیزش درونی

انگیزش درونی به یک عملکرد هدایت شده توسط گرایش فطری یا پاداش درونی گفته می‌شود. به عبارت دیگر انگیزه، عمل به رفتاری است که میل به آن از درون شخص نشات می‌گیرد و انجام آن برایش رضایت بخش است. این مسئله با انگیزش بیرونی مغایرت دارد؛ انگیزش بیرونی شامل عمل به یک رفتار برای رسیدن به پیامدی خارجی، پاداشی بیرونی و یا گریختن از جریمه و تنبیه شدن است. انگیزش درونی، پاداش‌های درونی را از پاداش‌های بیرونی تمیز می‌دهد.

در کتاب «مقدمات روانشناسی: دروازه‌های ذهن و رفتار با نقشه‌های مفهومی»، تعریف نویسنده از انگیزش درونی بدین گونه است: «انگیزه درونی زمانی رخ می‌دهد که هیچ نوع پاداش و پیامد خارجی وجود نداشته باشد؛ مثل وقتی که ما به سادگی از یک فعالیت لذت می‌بریم یا آن را به عنوان فرصتی برای کشف کردن، یادگیری و به کارگیری پتانسیل‌ها می‌بینیم.»

در این مطلب می‌خوانید:

مقدمه‌ای بر انگیزش درونی

لحظاتی به انگیزه‌تان برای خواندن این مقاله توجه کنید؛ اگر این مقاله را به این علت می‌خوانید که به روانشناسی علاقه مندید یا می‌خواهید در مورد موضوع انگیزه بیشتر بدانید، شما بر اساس انگیزه‌های درونی رفتار کرده‌اید. اما اگر آن را می‌خوانید چون باید اطلاعات آن را برای کلاس درس یاد بگیرید یا می‌خواهید نمره کم نگیرید، پس طبق انگیزش‌های بیرونی رفتار کرده‌اید.

آخرین بار چه زمانی کاری را صرفا برای لذت بردن انجام داده‌اید؟ در ادامه چند مثال از فعالیت‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند را بررسی می‌کنیم.

شما ممکن است یک گل بکارید، نقاشی بکشید، بازی کنید، داستان بخوانید یا کتاب بنویسید. این فعالیت‌ها ممکن است در نهایت به یک پیامد خارجی منتهی شود، اما علت اصلی انجام آن علاقه‌مندی است، زیرا شما را خوشحال می‌کنند.

زمانی که یک فعالیت را فقط بخاطر لذت بردن انجام می‌دهید، علت‌تان، انگیزه‌های برخاسته از درون‌تان است، نه آن که هدف‌تان صرفا دریافت پاداش و پیامدی خارجی مثل جوایز، پول و یا تحسین شدن باشد. البته قرار بر این نیست که بگوییم رفتارهای برخاسته از انگیزش درونی، پاداشی به دنبال نخواهد داشت. بلکه پاداش آن، داشتن احساس خوب خواهد بود.

فعالیت‌ها می‌توانند احساسات زیادی در افراد ایجاد کنند، مانند ایجاد حس ارزشمندی پس از شرکت داوطلبانه در یک رویداد مثل رویداد‌های مذهبی و یا ایجاد حس توانمندی پس از تکمیل یک پروسه کاری در زمانی که به امری مثبت منتهی شد، چیزهای بیشتری یاد گرفتید یا در حرفه‌ای مهارت یافتید.

مقدمه‌ای بر انگیزش درونی

انگیزه‌ی درونی و انگیزه‌ی بیرونی

همه‌ی ما دلایل متفاوتی برای بیدار شدن از خواب و انجام کار‌هایی که انجام می‌دهیم داریم. پس چرا بعضی روز‌ها بیدار شدن از خواب بعد از شنیدن صدای زنگ ساعت و شروع به کار،‌ انجام تکلیف مدرسه،‌ یا نهار درست کردن برای خانواده، سخت‌تر از روز‌های دیگر است؟

انگیزه (یا فقدان آن) معمولا دلیل انجام کار‌هایی است که انجام می‌دهیم. انواع مختلفی از انگیزه وجود دارند‌ و آن طور که معلوم است،‌ دانستن این که چه چیزی برای انجام کار‌ها به شما انگیزه می‌دهد، می‌تواند به شما کمک کند با‌ انگیزه باقی بمانید و به دیگران نیز انگیزه بدهید.

تعریف انگیزه‌ی درونی و انگیزه‌ی بیرونی

تصور کنید برای یک مجله‌‌ی مد و لباس کار می‌کنید. مشخص است که شما و همکاران‌تان به دفتر کار مانند یک شوی لباس نگاه می‌کنید،‌ درست است؟ هر کس برای روش لباس پوشیدنش دلیل متفاوتی دارد. بعضی از افراد بر اساس سطح اعتماد به نفس و حس و حال خود، لباس‌شان را انتخاب می‌کنند،‌ در حالی که بعضی افراد برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران یا به وجود آوردن یک مد یا استایل خاص، لباس می‌پوشند.

تعریف انگیزه‌ی درونی

آن‌هایی که برای دلایل شخصی لباس خود را انتخاب می‌کنند، انگیزه‌ی درونی دارند. در حالی که افرادی که لباس‌شان را به دلایل اجتماعی یا فشار اطرافیان، انتخاب می‌کنند، انگیزه‌ی بیرونی دارند.

انگیزه‌ی درونی زمانی وجود دارد که شما کاری را انجام می‌دهید چون آن کار برای شخص شما لذت بخش است و پاداشی درونی برای شما به ارمغان می‌آورد. انگیزه‌ی بیرونی زمانی وجود دارد که شما کاری را انجام می‌دهید چون می‌خواهید پاداشی خارجی را به دست بیاورید یا از یک مجازات اجتناب کنید.

انگیزه‌ی درونی چیست؟

زمانی که انگیزه‌ی درونی داشته باشید،‌ انگیزه‌‌ی رفتارهایتان از خواست درونی شما سرچشمه می‌گیرد و هر کار را تنها به خاطر خودش انجام می‌دهید. به عنوان مثال،‌ لذت شخصی که از انجام کاری می‌برید یا علاقه‌ی خودتان برای یادگیری یک مهارت چون مشتاق یادگیری آن هستید، انگیزه درونی را تشکیل می‌دهند. نمونه‌هایی از انگیزه‌ی درونی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:‌

  • خواندن یک کتاب، چون از داستان آن لذت می‌برید.
  • ورزش کردن، چون می‌خواهید استرس خود را کم کنید.
  • تمیز کردن خانه، چون این کار به شما کمک می‌کند احساس مرتب بودن داشته باشید.

انگیزه‌ی بیرونی چیست؟

زمانی که انگیزه‌ی بیرونی داشته باشید،‌ انگیزه‌ی رفتار شما از عاملی خارجی سرچشمه می‌گیرد و امید دریافت یک پاداش (یا اجتناب از یک نتیجه‌ی نامناسب) شما را به سمت انجام کاری هدایت می‌کند. نمونه‌هایی از انگیزه‌ی بیرونی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:‌

  • خواندن کتاب برای آمادگی آزمون.
  • ورزش کردن برای کاهش وزن.
  • تمیز کردن خانه برای آماده کردن آن برای مهمانی.

تفاوت انگیزه‌ی درونی و انگیزه‌ی بیرونی چیست؟

در نگاه اول،‌ ممکن است به نظر برسد داشتن انگیزه‌ی درونی بهتر از داشتن انگیزه‌ی بیرونی است. هر چه باشد،‌ عالی نمی‌شد اگر برای انجام کار‌ها به هیچکس و هیچ چیز برای انگیزه گرفتن نیاز نداشتید؟ اما افسوس،‌ ما در چنین مدینه‌ی فاضله‌ای برای انگیزه گرفتن زندگی نمی‌کنیم و داشتن انگیزه‌ی بیرونی چیز بدی نیست. انگیزه‌ی بیرونی گاهی در طبیعت انسان وجود دارد.

اگر شغلی دارید و باید پروژه‌ای را انجام دهید،‌ انگیزه‌ی شما احتمالا بیرونی است. تعریفی که از مدیر خود می‌شنوید یا احتمال افزایش دستمزدتان، حتی اگر در حال انجام پروژه از آن لذت می‌برید، جزء انگیزه‌ی بیرونی به حساب می‌آید.

تفاوت اصلی میان دو نوع انگیزه در این است که انگیزه‌ی بیرونی از دنیای خارج فرد سرچشمه می‌گیرد در حالی که انگیزه‌ی درونی از درون خود فرد می‌آید. محققان دریافته‌اند که این دو نوع انگیزه در میزان تاثیرگذاری روی رفتار افراد متفاوت‌اند.

تاثیرات مفید و مثبت انگیزه درونی و بیرونی

به عنوان مثال‌ در یک تحقیق،‌ کودکانی که از قبل به یک اسباب بازی علاقه نشان داده بودند،‌ بعد از دریافت جایزه‌ی بیرونی برای بازی با آن، علاقه‌ی خود را به آن اسباب بازی از دست دادند.

انگیزش درونی و بیرونی

این نشان نمی‌دهد که انگیزه‌ی بیرونی چیز بدی است. انگیزه‌ی بیرونی می‌تواند در بعضی شرایط مفید باشد. انگیزه‌ی بیرونی به طور ویژه می‌تواند برای افرادی که مجبور هستند کاری را که دوست ندارند انجام دهند، مفید است.

  • پاداش‌های بیرونی می‌توانند باعث به وجود آمدن علاقه و انگیزه‌ی انجام کار‌هایی شوند که فرد قبلا به آن‌ها هیچ علاقه‌ی اولیه‌ای نداشته است.
  • پاداش‌های بیرونی می‌توانند برای انگیزه دادن به افراد برای یادگیری مهارت‌ها و یا دانش جدید استفاده شوند. زمانی که فرد این مهارت‌ها را یاد بگیرد،‌ برای ادامه‌ی آن‌ها، انگیزه‌‌ی درونی بیشتری خواهد داشت.
  • پاداش های بیرونی می‌توانند مانند یک منبع برای دریافت بازخورد باشند که به فرد اجازه می‌دهند بداند عملکردش چه زمان به استاندارد کافی برای دریافت پاداش رسیده است.

در چنین شرایطی باید از انگیزه‌ی بیرونی دوری کنید:‌

  • زمانی که انجام فعالیت از نظر فرد جالب و ارزشمند است.
  • پاداش دادن ممکن است فعالیتی که قبلا شبیه سرگرمی به نظر رسیده را به یک کسب و کار ‌تبدیل کند.

۱۰ روش برای افزایش انگیزه‌ی درونی

۱. یک لیست از همه‌ی چیز‌های مورد علاقه‌تان درست کنید

ما زمانی که برای هر چیزی در درونمان چیز مشابهی در بیرون داشته باشیم خوشحالیم.  ویلیام باتلریتس

زمانی که تعدادی کتاب خواندید یا چند سرگرمی و فعالیت مختلف را امتحان کردید،‌ می‌توانید لیستی از همه‌ی چیز‌هایی که خوشحالتان می‌کنند درست کرده و از میان آن‌ها چند مورد را انتخاب کنید. در این صورت،‌ دیگر هیچ بهانه‌ای برای وقت تلف کردن،‌ بی‌حوصله بودن یا بی‌انگیزه بودن ندارید. نمی‌توانید تصمیم بگیرید؟ ده-بیست-سی-چهل کرده و یکی را انتخاب کنید! به همین سادگی!

هیچ وقت نگویید که هیچ کاری برای انجام دادن وجود ندارد.

۲. به خودتان استراحت بدهید

زندگی می‌کنید که کار کنید یا کار می‌کنید که زندگی کنید؟ این جمله همیشه بحث برانگیز است. گاهی مردم فراموش می‌کنند که زندگی فقط کار کردن نیست. حتی اگر عاشق کار کردن هستید،‌ درآمدتان را دوست دارید یا به شرکت‌تان وفادارید،‌ شما به استراحت نیاز دارید. البته،‌ شغل شما مزایای خوب و درآمد قابل توجهی دارد،‌ اما این‌ها همه منابع انگیزه‌ی بیرونی هستند.

در فعالیت های بیرون از خانه‌ای که انگیزه‌ی درونی‌تان را افزایش می‌دهند،‌ مانند پیک نیک و کوهنوردی،‌ شرکت کنید. دیگر چطور می‌توانید از دیگر چیز‌های درون زندگی خارج از آن ۵-۸ ساعتی که در محیط کار می‌گذرانید لذت ببرید؟ شغل شما نباید شما را تعریف کند.

۳. خاطره‌های خوب را به یاد خود بیاورید

به آن زمانی برگردید که اولین جایزه‌ی خود را در مسابقه‌ی شنا گرفتید. اولین نمره‌ی عالی که در یک امتحان گرفتید کی بود؟ یادتان می‌آید در این لحظات مهم چه حسی داشتید؟ همه‌ی این‌ها را برای بار دوم، سوم و چهارم تصور کنید. هر چه احساس مثبت بیشتری نسبت به توانایی های خود داشته باشید،‌ افزایش انگیزه‌ی درونی‌تان ساده‌تر و بیشتر خواهد بود.

۴. در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنید

ما همان افرادی هستیم که به آن فکر می‌کنیم. همه‌ی آن چه که ما هستیم از افکارمان سرچشمه می‌گیرد. ما با افکارمان دنیا را می‌سازیم. بودا

عاشق کتاب خواندن هستید؟ برای برنامه‌ی آموزش خواندن و نوشتن به کودکان ثبت نام کنید یا در کتابخانه‌ی محل خود برای کودکان قصه بخوانید. روش‌های زیادی برای انجام فعالیت مورد علاقه‌تان و همکاری در فعالیت‌های اجتماعی وجود دارند. دیدن چهره‌های سپاسگزار مردمی که به آن‌ها کمک می‌کنید، حسی بیشتر از رضایت درونی به شما می‌دهد.

۵. در انتظار حس راحتی و رضایت باشید

پاداش های مالی نمی‌توانند جایگزین انگیزه‌ی درونی شوند. ادوارد دمینگ

اگر مدت هاست که انجام یک پروژه یا تعمیر یک بخش خراب خانه را عقب می‌اندازید،‌ به این فکر کنید که بعد از انجام آن کار چه حس خوبی خواهید داشت. با انجام آن کار یکی از نگرانی‌هایتان کم شده و و زمان بیشتری برای انجام کار‌های دلخواه‌تان خواهید داشت.

۶. وقت خود را با خانواده و یا دوستان‌تان بگذرانید

قدرت درونی تو شخصیت بیرونی تو را تعریف می‌کند. آلن روفوس

ترکیب کردن انگیزه‌ی بیرونی با انگیزه‌ی درونی ضرری ندارد و می‌تواند بسیار مفید هم باشد. برای لذت بردن از همراهی دوستان و خانواده‌تان نیازی به تظاهر ندارید. گاهی همه‌ی کاری که باید بکنید در آغوش کشیدن آن‌ها و شنیدن چند جمله‌ی امیدوار‌ کننده از سمت مادر یا پدرتان است که به شما برای رسیدن به موفقیت انگیزه می‌دهند. آن‌ها،‌ بزرگترین مشوق‌ها و حامی‌های ما هستند. پذیرفتن و عمل کردن به توصیه‌هایشان به عهده‌ و تصمیم خودتان بستگی دارد.

۷. انجامش بدهید

همه می‌دانند که اولین قدم، همیشه سخت‌ترین قدم است. کار خود را عقب نیندازید. از انگیزه‌ی درونی خود برای به دست آوردن پاداش‌ها استفاده کنید،‌ نه پشیمانی‌ها. تنبلی کردن همیشه یک مزاحم بوده و هست و شما را از انگیزه‌ی خود دور می‌کند.

۸. سالم بمانید

تعیین غذایی که می‌خورید،‌ نحوه‌ و زمان خوردن آن کاملا در اختیار خودتان است. غذا‌های سالم‌تر را انتخاب کنید،‌ این کار نه تنها ظاهر شما را بهتر می‌کند،‌ بلکه باعث می‌شود احساس بهتری نیز داشته باشید. گرسنگی باعث عدم تمرکز و کاهش بهره‌وری می‌شود. هیچ کس نمی‌تواند با شکم خالی به چیز مهمی دست پیدا کند.

۹. خواسته‌های خود را بشناسید

باید مایل به انجام یک کار باشید. اگر کاری را انجام می‌دهید چون مجبورید و‌ باید آن کار را انجام دهید‌ یا چاره‌ی دیگری ندارید یا چون دیگران دارند آن را انجام می‌دهند شما هم همان کار را می‌کنید،‌ به جایی نخواهید رسید.

افزایش انگیزه‌ی درونی

مهم نیست که چه تعداد انگیزه‌ی بیرونی شما را به سمت موفقیت هل می‌دهند.‌ اگر ندانید خواسته‌ی اصلی‌تان چیست و چطور باید به آن برسید، همیشه احساس می‌کنید تکه‌ی گم شده‌ای درون شما وجود دارد.

۱۰. یک دفترچه خاطرات روزانه داشته باشید

مهم نیست که چه چیزی می‌نویسید. یک آهنگ بسازید،‌ در مورد اتفاقات روزانه‌ی‌تان بنویسید،‌ یا یک شعر بسرایید. بعضی از افراد دفترچه‌ای دارند که هر روز بعد از بیدار شدن از خواب رویاهای‌شان را در آن می‌نویسند،‌ تا بعد از گذشت یک ماه یا یک سال به آن‌ها بخندند. رویاهای ما بازتابی از درونی‌ترین خواسته‌ها،‌ افکار و زندگی روزانه‌ی ما هستند.

با نوشتن همین طور می‌توانید در طول زمان احساسات خود را کنترل کنید. شما متوجه دوره‌هایی می‌شوید که دچار عدم تعادل در احساسات خود شده بودید یا زمان‌هایی که احساسات متعادلی داشتید. نوشتن به شما اجازه می‌دهد از زاویه نگاه دیگری به زندگی خود نگاه کنید. با نوشتن می‌توانید معنی چیز‌ها در زندگی‌تان را بفهمید،‌ بدانید چه چیزی واقعا اهمیت دارد و می‌تواند شما را تحریک کند.

این فشار بار نیست که شما را می‌شکند،‌ این نحوه‌ی حمل کردن بار است که این کار را می‌کند. لو هولتز

انگیزه‌ی درونی زمانی وجود دارد که شما کاری را به این خاطر انجام می‌دهید که خودتان می‌خواهید و آن کار شما را خوشحال می‌کند. برای ما ساده است که بگوییم به انگیزه نیاز داریم یا انگیزه‌مان ته کشیده است. انگیزه شکل‌های مختلفی دارد و می‌تواند هم درونی و هم بیرونی باشد. پس اگر پاداش،‌ وعده‌ها و اشیاء مادی دیگر شما را به انجام کاری تحریک نمی‌کنند، همیشه می‌توانید درون خودتان به دنبال منبع الهام باشید.

پاداش‌های درونی و انگیزش درونی

تحقیقات حاکی از آن است که پیشنهاد پاداش‌های بیرونی و یا اجبار برای فعالیتی که خود به خود حامل پاداش درونی است، میزان پاداش درونی آن فعالیت را کمتر خواهد کرد. در روانشناسی به این قضیه توجیه افراطی گفته می‌شود.

افزایش انگیزه‌ی درونی

لذت درونی یک شخص از یک رفتار یا فعالیت، توجیه کافی برای آن رفتار را ایجاد می‌کند. ریچارد گرینز در کتاب خود به نام «معرفی مختصر»، می‌گوید: «اضافه کردن یک اجبار خارجی، میزان توجیه فرد را بیشتر می‌کند، اما در نهایت فرد به دنبال یافتن انگیزه‌های واقعی خود می‌گردد.»

گفته می‌شود که افراد در زمانی که به طور درونی برای کاری انگیزه دارند، خلاقیت بیشتری خواهند داشت. در خصوص کار، بازدهی بیشتر با اضافه کردن پاداشی خارجی مثل اضافه حقوق، قابل دستیابی است، اما بالا بردن کیفیت عملکرد، درونی است. اگر شما کاری را مفید، جذاب، لذت بخش و چالش برانگیز بیابید، احتمال این که در آن ایده‌های بهتر و خلاقانه‌تری داشته باشید، بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: همه‌ی اعضای گروه‌تان را موظف کنید تا شخصیت خلاقی باشند

انگیزه یادگیری

انگیزش درونی عنوان بسیار مهمی‌ در آموزش است. دبیران و طراحان آموزش در تلاش هستند محیط‌های آموزشی را به گونه‌ای تغییر دهند که از نظر درونی پاداش دهنده باشند. متاسفانه تحقیقات بیان می‌کند که بیشتر دانش آموزان، درس خواندن را حوصله سر بر می‌دانند؛ بنابراین برای یادگیری، نیازمند انگیزه درونی هستند.

انگیزش درونی انگیزه یادگیری

در کتاب «درس خواندن را سرگرم کننده» کنیم نوشته توماس مالون و مارک لیپر، در طبقه بندی انگیزه‌های درونی برای درس خواندن، چندین راه برای تغییر محیط‌های آموزشی به جهت بالا بردن انگیزه‌های درونی پیشنهاد شده است.

این نویسندگان برای تعریف انگیزش درونی می‌گویند: «افراد بخاطر خود عمل، آن را انجام می‌دهند، نه صرفا بخاطر دریافت پاداش یا پیامدی خارجی و فرار از تنبیه. این‌ها فعالیت‌هایی هستند که برای توصیف‌شان از کلمات جذاب، سرگرم کننده، شگفت انگیز و لذت بخش استفاده می‌کنید.»

افزایش انگیزش درونی با به کارگیری این راهکار‌ها

عواملی برای افزایش انگیزش درونی شناسایی شده است، که عبارتند از:

چالش عاملی مهم برای افزایش انگیزش درونی

افراد وقتی به دنبال رسیدن به هدفی هستند که برایشان ارزشمند است، انگیزه بیشتری دارند. زمانی که دسترسی به یک هدف را امکان‌پذیر می‌دانند اما از دستیابی به آن، اطمینان خاطر ندارند هم، انگیزه می‌گیرند. این اهداف ممکن است از تلاش برای حفظ اعتماد به نفس‌شان در زمانی که برای عملکردشان بازخوردی وجود دارد، هم نشات بگیرد.

کنجکاوی

انگیزه‌های درونی زمانی که چیزی در محیط فیزیکی توجه شخص را جلب می‌کند، بیشتر می‌شود. همچنین زمانی که عاملی میل به دریافت اطلاعات بیشتر را، در فرد بیشتر کند، انگیزش درونی افزایش پیدا می‌کند.

کنترل‌گری و رابطه آن با انگیزش درونی

افرادی که مایل هستند درباره‌ی خود و محیط اطراف کنترل داشته و تعیین کننده‌ی اهداف‌شان باشند، انگیزه بیشتری نسبت به سایرین دارند.

همکاری و رقابت

انگیزه‌های درونی می‌تواند در موقعیت‌هایی که افراد احساس رضایت از کمک کردن به دیگران کسب می‌کنند، بیشتر شود. همچنین این مسئله، زمانی که انسان‌ها می‌توانند عملکرد خود را با دیگران مقایسه کنند هم، رخ می‌دهد.

شناخته شدن

افراد از اینکه دست یافته‌هایشان توسط دیگران دیده شود، لذت می‌برند و برایشان انگیزه بخش است.

دید کلی ما از تفاوت بین پاداش‌ها و انگیزه درونی

متخصصان می‌گویند پیشنهاد پاداش‌های غیر ضروری، هزینه‌های غیرضروری را به دنبال خواهد داشت.

ممکن است در مواردی فکر کنیم پیشنهاد یک پاداش، انگیزه، علاقه مندی و عملکرد شخصی را بهبود می‌بخشد، اما همیشه اینگونه نخواهد بود. برای مثال زمانی که به بچه‌ها برای بازی با اسباب بازی‌هایی که در حال حاضر هم از آن لذت می‌برند، پاداش داده شود، لذت و انگیزه شان کم می‌شود.

بهتر است اشاره کنیم که عوامل زیادی می‌تواند روی این که‌ آیا اضافه کردن پاداش خارجی می‌تواند باعث افزایش یا کاهش انگیزه درونی شود، تاثیرگذار باشد. بارز بودن یا اهمیت یک رویداد، به خودی خود نقشی حیاتی روی این قضیه خواهد داشت.

در هنگام رقابت کردن یک ورزشکار در یک رویداد ورزشی، مدال و جوایز دیگر می‌تواند یک تاییدیه برای برنده شدن در رقابت تلقی شود؛ از سوی دیگر ممکن است برخی ورزشکاران آن را به عنوان رشوه یا اجبار بدانند. پس زاویه دید هر شخص، در دریافت انگیزه‌های درونی، عنصر مهمی است.

سخنرانی هیجان انگیز دنیل پینک درباره انگیزش درونی

در این ویدئو دنیل پینک به خوبی انگیزش درونی را توضیح می‌دهد و بیان می‌کند که چه تفاوت‌هایی با انگیزش بیرونی دارد. همچنین درباره کسب‌وکارها و شیوه پاداش‌دهی صحبت می‌کند. این ویدئو می‌تواند دید شما نسبت به انگیزش درونی و ارتباط آن با کسب‌وکارتان را متحول کند. این ویدئو یکی از سخنرانی‌های TED است که در سال ۲۰۱۹ برگزار شده است!

سخن پایانی

مفهوم انگیزش درونی بسیار شگفت‌انگیز است. در زندگی‌تان به احتمال زیاد بسیاری از چیزها هستند که در این دسته بندی قرار می‌گیرند و عوامل مهمی ‌برای داشتن یک زندگی متعادل به حساب می‌آیند. برای مثال، اگر همه‌ی وقت خود را صرف کار کردن برای کسب درآمد کنیم، از لذت‌های ساده زندگی غافل خواهیم شد. تشخیص انگیزه‌های درونی و بیرونی و متعادل کردن آن، می‌تواند خود به نوعی پاداش باشد.

منبع: Intrinsic Motivation

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Good day,

    My name is Anthony Russell, a UK registered private Investment Manager .

    We seek individuals with Financial Management knowledge that are capable of handling investment portfolio and management from private investors. If you have fund management abilities, credible projects in need of loan, JV or existing businesses that requires expansion we will be delighted to work with you on a minimal ROI .

  2. سلام
    پیشاپیش از اینکه یک دقیقه وقتتون رو در اختیار ما میزارید تا با شیوه جدید انتقال پیام آشناتون کنیم سپاسگزاریم.
    ” کُشِن ، یه انیمیشن ۶۰ ثانیه ای که محصول شما رو با استفاده از موشن گرافی و گویندگی توصیف میکنه . از معرفی برند کسب و کار شما گرفته تا معرفی تک به تک محصولات ، راهنمای استفاده از محصول و فرهنگ استفاده از اون. فرقی نمیکنه چه کسب و کاری داری ، کُشِن هر پیامی که دوست داشته باشی به مخاطبینت منتقل کنی رو با ادبیات ساده و عامیانه انجام میده.
    *کُشِن اعتماد مشتری رو افزایش میده*
    قیمت هر کُشِن بین ۲۵۰ الی ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر دقیقه هستش که البته در جشنواره عید تا عید با خرید پکیج میتونی بین ۳۰ الی ۵۰ درصد تخفیف بگیری (فقط تا ۳۱ مرداد)
    ” ویدیو مارکتینگ بر طبق آمار بررسی شده یکی از بهترین و تاثیرگذارترین روش های بازاریابی آنلاینه. حالا شما به عنوان مدیر یک کسب و کار باید برای پیاده سازی استراتژی ویدیو مارکتینگ خودتون برنامه ریزی کنید و از همه مهمتر اونو به درستی اجرا کنید تا از قافله عقب نمونید”.

دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید
دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید