چگونه یک رزومه قوی بسازیم؟ | از برنامه ریزی تا طراحی
داشتن یک رزومه قوی شانس شما را برای به دست آوردن شغل دلخواه و استخدام در عنوان شغلی مورد نظرتان، افزایش میدهد. نحوه درج اطلاعات و داشتن مهارت در نگارش رزومه، نقش مهمی در رزومه نویسی حرفهای دارند، که باید مورد توجه قرار گیرند.
آیا شما هم برای نوشتن یک رزومه قوی با مشکل مواجه هستید؟ اگر پاسخ شما به این سوال بله است، بدانید که تنها نیستید. طبق مطالعه اخیر موسسه top resume، تنها 24 درصد از افراد حرفهای اذعان میکنند که مهارت رزومه نویسی خوبی دارند و در نوشتن رزومه، با اعتماد به نفس عمل میکنند. این بدین معناست که 76 درصد از افراد حرفهای به طور کلی در نوشتن رزومه خود و مهارتهای رزومهنویسی، با مشکل مواجه هستند.
چه بخواهید از خدمات رزومهنویسی حرفهای که توسط افراد متخصص در این زمینه ارائه میشود، استفاده کنید و یا خودتان یک رزومه قوی بنویسید، باید برای تهیه رزومه خود، کمی وقت بگذارید. بهتر است، پیش از شروع کار، جزئیات و نکات مهم ذکر شده در این مطلب را مطالعه کنید، تا بتوانید به شیوه موثری توانایی و مهارتهایتان را در رزومه خود بگنجانید و در نهایت به شغل مدنظرتان دست یابید.
در این مطلب میخوانید:
- 1 یازده گام تا نوشتن یک رزومه قوی
- 1.1 اطلاعات تماس
- 1.2 پروفایلهای آنلاین
- 1.3 توضیح درباره اهداف شغلی و حرفهای خود
- 1.4 مهارتها و تخصصهای فنی در یک رزومه قوی
- 1.5 تجربیات و سوابق حرفهای شما
- 1.6 پیشینه شغلی و نحوه درج آن در یک رزومه قوی
- 1.7 فعالیتهای داوطلبانه
- 1.8 ارتباطات حرفهای
- 1.9 مهارتهای زبانی
- 1.10 نحوه درج مدارک تحصیلی و حرفهای در رزومه قوی
- 1.11 بازخورد شخص ثالث
یازده گام تا نوشتن یک رزومه قوی
در ادامه مطلب، یازده گام مهم جهت نوشتن رزومه قوی ارائه شده است که با بکارگیری آنها میتوانید، یک رزومه عالی، کامل و حرفهای تهیه کرده و به عنوان ابزاری قوی برای استخدام در ردیف شغلی مدنظر خود، بهره مند شوید.
اطلاعات تماس
این بخش، یکی از قسمتهای شاخص در رزومه به حساب میآید و چند مورد مهم در مورد این بخش وجود دارد که باید به آنها دقت کنید. برای مثال، نام خود را به چه شکل در رزومه مینویسید؟ آیا تصمیم دارید که از حالت کوتاه شدهی اسم خود یا نام مستعار مخصوصتان استفاده کنید یا باید اسم خود را به صورت کامل استفاده کنید؟ هر کدام از این موارد را که انتخاب کنید، باید اطمینان داشته باشید که همان نامی باشد که در حوزه کاری و حرفهای خود، از آن استفاده میکنید. این بدین معناست که باید از همان نامی استفاده کنید که روی کارت ویزیت شما، پروفایل لینکدین یا وبلاگ شما قرار دارد.
همچنین برای رزومه خود یک آدرس ایمیل و یک شماره تماس همراه انتخاب کنید. پیشنهاد میکنیم ایمیلی را مخصوص فعالیتهای استخدام و کاریابی خود بسازید و حتما در رزومه خود شماره تلفن همراه را درج کنید.
پروفایلهای آنلاین
در نتیجه یک سری تحقیقات مشخص شده است که 93 درصد از کارفرمایان و استخدام کنندگان پیش از این که برای مصاحبه با شما تصمیم بگیرند، پروفایلهای آنلاین شما را مشاهده میکنند. به همین جهت به ساخت یک پروفایل لینکدین اهمیت بدهید.
بنابراین در رزومه آدرس صفحه لینکدین خود، لینکهایی مرتبط با مواردی همچون وب سایت شخصی یا وبلاگتان را قرار دهید. اگر کار شما با رسانههای اجتماعی در ارتباط است، میتوانید لینکهای سایر حسابهای اجتماعی خود همچون توییتر، اینستاگرام و غیره را نیز در رزومه بگنجانید.
بیشتر بخوانید: لینکدین چیست و چرا باید عضو آن باشید؟
توضیح درباره اهداف شغلی و حرفهای خود
زمانی که در حال نوشتن یک رزومه قوی هستید، باید آن را برای یک هدف شغلی خاص تنظیم کنید. یکی از بهترین راهها برای انجام این کار، این است که در رزومه خود در مورد شغلی که به آن علاقمند هستید و برای انجام آن شایستگی دارید، یک نمونه بیاورید. توضیحات مرتبط با اهداف شغلی خود را در فایل ورد (word) یا گوگل داکیومنت (google document) ذخیره کنید و سپس نیازها و مهارتهایی که دارید را هایلایت یا بولد (bold) کنید. این کار به شما کمک میکند تا بدانید کدام یک از تواناییهایتان باید در رزومه بیشتر خودنمایی کند.
مهارتها و تخصصهای فنی در یک رزومه قوی
در کدام یک از پلتفرمها و ابزارهای فنی ماهر هستید؟ تمام مهارتها و ابزارهایی که به شغل شما مربوط هستند را لیست کنید. تا جای ممکن دقیق و روشن عمل کنید. این لیست میتواند شامل هر چیزی مثل پلتفرمهای شبکههای اجتماعی یا سیستمهای مدیریت پروژه و برنامهها و زبانهای کامپیوتری باشد. اگر با پلتفرمهای اختصاصی کار کردهاید، آنها را نیز در رزومه بگنجانید.
تجربیات و سوابق حرفهای شما
از تازهترین و آخرین شغل و کار خود شروع کنید و به همین ترتیب به شغلهای گذشته نیز اشاره کنید. یعنی از ترتیب جدیدترین شغل به سمت قدیمیترین شغل که اولین شغلتان بوده است پیش بروید. یک رزومه قوی باید تمام فعالیتهای حرفهای شما در طول 15 سال اخیر را شامل شود. اگر در ارتش خدمت کردهاید یا در خارج از کشور مشغول به کار بودهاید، تمام آنها را به همراه سایر نقشهای شغلی خود به رزومه بیفزایید. اگر اخیرا از دانشگاه فارغالتحصیل شده اید، دوره کارورزی خود و سایر تجارب شغلی خود از زمان ورود به دانشگاه تا پایان تحصیلات خود را در رزومه ذکر کنید.
مثال کاربردی از درج تجربیات حرفهای در یک رزومه قوی
برای هر کدام از موقعیتهای شغلی اطلاعات زیر را تکمیل کنید:
نام و آدرس اینترنتی موسسه مورد نظر: یک رزومه قوی باید شامل نام سازمان مورد نظر و آدرس سایت آن، که قبلا در آن فعالیت داشتهاید، باشد.
عنوان شغلی: اگر عنوان شغلی شما در سازمان مورد نظر خیلی خاص است، میتوانید از ترجمهی آن در کنار عنوان رسمی شغل خود استفاده کنید.
تاریخ آغاز و پایان کار در موسسه: برای هر کدام از تاریخهای آغاز و پایان کار، ماه و سال مربوط را ذکر کنید.
توضیح شغلی: فکر کنید که عناوین شغلی و مسئولیتهایی که داشتهاید با شغل مدنظرتان چه ارتباطی دارند. انجام این کار، خصوصا اگر بخواهید تغییر شغل بدهید، بسیار مهم است و باید اطلاعات جزئی مانند اینکه چند نفر را مدیریت و نظارت کردهاید، در چه قسمتهایی کار کردهاید و غیره را ذکر کنید.
دستاوردها: تمام دستاوردهای خود و تاثیرات مثبتی را که سازمان مورد نظر در طول همکاری با شما تجربه کرده است را ذکر کنید. تعداد دستاوردها و موفقیتهایی که ذکر میکنید به این بستگی دارد که چند سال در آن ردیف شغلی فعالیت داشتهاید و این موارد تا چه اندازه به شغل هدف کنونی مرتبط هستند.
اگر از قبل یک رزومه دارید، تنها جزئیات جدید را به این بخش اضافه کنید. دلیلی وجود ندارد که بخواهید چیزهایی که قبلا در رزومه شما وجود داشتهاند را تکرار کنید.
پیشینه شغلی و نحوه درج آن در یک رزومه قوی
اگر بیش از 15 سال سابقه کار دارید، احتمال این وجود دارد که چند مورد را در بخش قبل ذکر نکرده باشید. پیش از نوشتن رزومه قوی خود، نام تمام شغلها، نام روسا و مکان و تاریخی که در شغل مورد نظر فعالیت داشتهاید، را لیست کنید. اگرچه ممکن است تاریخهای ذکر شده در رزومه استفاده نشوند؛ اما خوب است که در مورد پیشینه شغلی خود توضیح دهید.
فعالیتهای داوطلبانه
آیا به صورت داوطلبانه در یک سازمان خصوصی فعالیت داشتهاید؟ اگر پاسختان بله است، تمام فعالیتها و کارهای داوطلبانه خود را که با شغل مورد نظرتان در ارتباط است را با یک ترتیب زمانی معین لیست کنید. این ترتیب باید از جدیدترین فعالیت آغاز شود. اگر به تازگی وارد بازار کار شدهاید، تمام فعالیتهایی که در گروههای مختلف داشتهاید، را ذکر کنید.
یک رزومه قوی باید شامل نام سازمان مورد نظر و آدرس سایت آن، ردیف شغلی شما در آن سازمان، سابقه کاری، وظایف و همکاریهای شما در سازمان و فعالیتهای داوطلبانهتان باشد.
ارتباطات حرفهای
نام تمام سازمانهایی که عضو آن بودهاید و ارتباطات حرفهای که داشتهاید و به شغل هدف شما مرتبط است را در رزومه خود ذکر کنید. برای هر سازمانی که در آن مشغول به کار بودهاید، نام سازمان، آدرس سایت آن، زمانی که در آن مشغول فعالیت بودهاید و اینکه در چه موقعیتی در آن گروه یا سازمان قرار داشتهاید را ذکر کنید. اگر در سازمان مورد نظر نقش فعالی داشتهاید، مسئولیتها و هرگونه دستاورد چشمگیری که در طول دورهی فعالیت خود به دست آوردهاید را در رزومه خود ذکر کنید.
مهارتهای زبانی
مهارتهای زبانی میتوانند به عنوان یک برگ برنده در رزومه شما به حساب بیایند. اگر چندزبانه هستید، اطمینان حاصل کنید که هر زبان را به همراه سطحی که در آن مهارت دارید، لیست کنید.
نحوه درج مدارک تحصیلی و حرفهای در رزومه قوی
تمام مدارک تحصیلی خود را لیست کنید و این کار را از آخرین مدرک خود شروع کنید. نام موسسه آموزشی، مکان آن، نام مدرک، سال فارغالتحصیلی و هرگونه افتخار تحصیلی همچون ممتاز شدن در طول دوره تحصیل خود را ذکر کنید. این کار را برای تمام مدارک تحصیلی مرتبط، دورههای آموزشی و کارگاههایی که در آنها شرکت کرده اید، بنویسید.
بازخورد شخص ثالث
آیا تاکنون یک رضایتنامه مثبت و یا یک بازخورد عالی در مورد زمینه فعالیت کاری خود دریافت کردهاید؟ اگر پاسخ شما به این سوال بله است، این اطلاعات را در میان مواردی که باید به رزومه اضافه کنید، قرار دهید. شما و یا متخصص رزومه نویسی که رزومه شما را مینویسد، میتواند از برخی از این اطلاعات در رزومه شما استفاده کند تا نشان دهد که در حوزه کاری خود دارای مهارتهای بالایی بودهاید.
شاید آماده کردن و نوشتن یک رزومه عالی و حرفهای، کار سخت و وقتگیری بنظر برسد، اما زمانی که برای بدست آوردن شغلی که میخواهید، تلاش و و وقت صرف کنید و روزمه قوی و مناسبی برای خودتان بسازید، نتایج مثبت آن را خواهید دید.
منبع: ca.topresume.com
پاسخها