نشانه های افسردگی چیست و چگونه میزان آن را اندازهگیری کنیم؟

در گذشته، این گونه بود که تمام اختلالات روانی با یک نام بیان میشدند. اما امروزه، روانشناس میتواند بین میان اختلالات روانی و افسردگی بیک بیمار تمایز قائل شود. به عنوان مثال، پزشک میتواند تشخیص دهد که آیا بیمار دارای افسردگی عمده، افسردگی مزمن از نوع افسردهخویی، اختلال عاطفی فصلی (SAD)، اختلال دوقطبی یا نوع دیگری از افسردگی بالینی است.
اگر فکر میکنید نشانه های افسردگی دارید، صحبت کردن با دکتر میتواند دشوار باشد. شما ممکن است احساس خجالت یا گوشهنشینی داشته باشید. اما شما آنقدر که فکر میکنید تنها نیستید. تقریباً از هر 5 نفر، یک نفر در طول زندگی خود دچار نوعی از بیماری روانی میشود.
به علاوه، نشانه های افسردگی به خودی خود از بین نمیروند و بدون درمان ممکن است بدتر هم شوند. بنابراین، این موضوع حائز اهمیت است که هنگام مشاهدهی برخی از این نشانهها حتماً به پزشک مراجعه کنید.
در این مطلب میخوانید:
تشخیص افسردگی توسط پزشک به چه صورت است؟
پزشک معمولاً برای بررسی اختلال روانی بیمار، علاوه بر ارزیابی بالینی، یک مصاحبهی شخصی و تستهای آزمایشگاهی نیز انجام میدهد. تشخیص کامل افسردگی با بررسی سوابق خانوادگی فرد از نظر افسردگی یا سایر بیماریهای روانی همراه میباشد.

پزشک، علائم را ارزیابی میکند از جمله این که چند وقت است چنین نشانههایی داشتهاید، این نشانهها از کی بروز کردهاند و چگونه میتوان آنها را درمان کرد. به طور کلی، پزشک از شما میخواهد تا احساسی که دارید را شرح دهید. از جمله مهمترین نشانه های افسردگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیشتر روزها غمگین یا افسرده بودن
- بیعلاقه بودن نسبت به چیزهایی که زمانی بسیار لذتبخش بودند
- تغییرات شدید در وزن یا اشتها (به عنوان مثال، افزایش یا کاهش 5 درصدی وزن طی یک ماه)
- تجربهی هر روزهی بیخوابی یا خواب زیاد
- بیقراری جسمی یا احساس فرسودگی که دیگران میتوانند متوجهاش شوند
- خستگی شدید یا از دست دادن انرژی
- احساس ناامیدی، اعتماد به نفس پایین یا عذاب وجدان بسیار شدید
- مشکل در تمرکز کردن یا تصمیمگیری
- افکار مکرر مرگ یا خودکشی، برنامه برای خودکشی یا حتی اقدام به خودکشی
چگونه این نشانهها منجر به تشخیص افسردگی میشوند؟
به منظور تشخیص افسردگی عمده، بیمار باید حداقل 5 مورد از نشانه های افسردگی مذکور را برای حداقل دو هفته داشته باشد. نشانه های افسردگی میتوانند برای هفتهها، ماهها و حتی سالها به طول انجامند. آنها میتوانند بر شخصیت فرد تاثیر بگذارند و در روابط اجتماعی یا عادتهای کاری وی اختلال ایجاد نمایند. برخی از نشانه های افسردگی آنقدر شدید هستند که به طور قابل توجهی در عملکرد شما اختلال ایجاد میکنند.
در موارد بسیار شدید، افراد مبتلا به افسردگی ممکن است نتوانند غذا بخورند، بهداشت خود را حفظ کنند یا حتی از خواب بیدار شوند. افسردگی بالینی معمولاً با بیماریهای دیگری از قبیل بیماری قلبی یا سرطان همراه است و زمینه را برای این بیماریها بدتر میکند.
نشانه های فیزیکی افسردگی چه هستند؟
در واقع، برخی از افراد مبتلا به افسردگی دارای نشانههای فیزیکی نیز هستند. برخی از نشانه های افسردگی که بر روی بدن تاثیر میگذارند، عبارتند از:
- کمردرد
- سردرد
- درد مفاصل
- درد در دست یا پا
- مشکلات گوارشی و شکم درد
- خستگی مداوم
- مشکلات در خواب
- کند شدن حرکات بدنی و فکر کردن
بیمار ممکن این است پیش از بروز نشانههای روانی، متوجهی موارد بالا شود. پزشک میتواند رد کشف منشا این نشانهها به شما کمک کند.

چه تستهای آزمایشگاهی میتوانند به تشخیص نشانه های افسردگی کمک کنند؟
پس از بررسی اطلاعات بیمار از جمله نشانهها و علائم، سوابق خانوادگی، سوابق پزشکی و معاینه بالینی، پزشک ممکن است از شما بخواهد یک سری آزمایش بدهید. برخی از ویروسها، داروها، کمبود ویتامین یا هورمون و بیماریهای دیگر نیز میتوانند علائمی شبیه به نشانه های افسردگی داشته باشند که از طریق این آزمایشات قابل تشخیص هستند.
لینک منبع: webmd.com
پاسخها