اهمیت نوع نگرش | چرا نگرش‌ها اهمیت زیادی دارند؟

چگونگی مدیریت استرس و فشار و بهره بردن از آن

زندگی ما به میزان بسیار زیادی وابسته به دانسته‌ها و معلومات ما است، زیرا دانسته‌های ما مشخص می‌کند که در شرایط مختلف چه تصمیمی بگیریم. به همان اندازه که ما تحت تاثیر معلومات خود هستیم، به همان میزان نیز تحت تاثیر احساساتمان نیز هستیم. درحالیکه فلسفه (اندیشه) فقط روی جنبه عقلی و منطقی زندگی تمرکز می‌کند (اطلاعات و تفکر گوناگون) نگرش فرد روی مسائل احساسی فرد تمرکز دارد. آنچه ما می‌دانیم (معلومات ما) مشخص‌کننده فلسفه (نوع اندیشه) ماست. آن احساسی که ما نسبت به معلومات خود داریم طرز نگرش ما است. مشابه با افکار ما، احساسات ما نیز می‌توانند باعث سعادت یا بدبختی ما در آینده شوند. احساساتی که ما نسبت به اطرافیان خود، کار، خانه، وضعیت مالی و به ‌طور کلی جهان پیرامون خود داریم، نوع نگرش ما را مشخص می‌کند. اگر انسان نگرش درستی داشته باشد قادر خواهد بود بزرگ‌ترین مشکلات را نیز حل کند. در مقابل اگر نوع نگرش انسان غلط باشد کوچک‌ترین چیزی حتی یک دانه شن نیز می‌تواند باعث زوال و نگون‌بختی او شود. به همین دلیل در اینجا می‌خواهیم به اهمیت نوع نگرش بپردازیم.

داشتن نگرش خوب و صحیح یکی از پایه‌های اصلی برای داشتن یک زندگی خوب است. به همین دلیل و برای اینکه بتوانیم به اهداف خود در زندگی برسیم باید همواره مراقب احساسات خود پیرامون نقشی که در جهان هستی داریم، باشیم. برای اینکه بتوانیم آینده خوبی برای خود به وجود بیاوریم، باید بتوانیم احساسات خود را در مورد سال‌های آینده و دهه‌های بعدی زندگی کنترل کنیم، البته باید بتوانیم این احساسات پیرامون حال و گذشته را نیز کنترل کنیم و از اهمیت نوع نگرش نسبت به مسائل مختلف آگاه باشیم.

طرز نگرش به گذشته

بهترین روشی که برای کنترل احساسات پیرامون اتفاقات گذشته وجود دارد این است که به این احساسات به مثابه یک مدرسه نگاه کنیم (و نه یک اسلحه آسیب زننده). ما نباید خودمان را به خاطر خطاها، اشتباهات، شکست‌ها و ناکامی‌هایی که در گذشته داشته‌ایم سرزنش کنیم. حوادث گذشته چه خوب و چه بد بخشی از تجربیات ما را تشکیل می‌دهند. این حوادث به سادگی می‌توانند خودشان را به ما تحمیل کرده و باعث ناامیدی ما شوند؛ اما باید بدانیم که این حوادث به همین میزان هم می‌توانند باعث ارتقای کیفیت زندگی و ارزشمندتر شدن زندگی نیز بشوند.

تا وقتی که ما این حقیقت را نپذیریم که نمی‌توانیم کاری انجام دهیم که حوادث گذشته را تغییر دهد، حس افسوس و ناامیدی و تلخی که نسبت به این حوادث داریم مانع از این می‌شود که برای آینده خود اهدافی را مشخص کرده و زندگی بهتری را نسبت به امروز برای خود به وجود بیاوریم. اگر ما بتوانیم یک رویکرد هوشمندانه نسبت به گذشته خود داشته باشیم، می‌توانیم شرایط زندگی خود در سال‌های بعد بهبود ببخشیم.

بیشتر بخوانید: نحوه کنترل واکنش نسبت به پیامدهای منفی و جلوگیری از آسیب پذیری

طرز نگرش به گذشته

طرز نگرش به حال

زمان حال جایی است که یک آینده بهتر شروع می‌شود. زمان گذشته به ما خاطرات و تجارب ارزشمندی می‌دهد و زمان حال به ما این امکان را می‌دهد که به‌ صورت هوشمندانه از آنها استفاده کنیم.

در طول یک روز (مثلا همین امروز) ما 1440 دقیقه و 86400 ثانیه زمان در اختیار داریم. تمام افراد چه ثروتمندان و چه فقرا به یک میزان و به مقدار 24 ساعت در طول یک روز فرصت دارند. زمان به هیچ‌ کس لطف نمی‌کند. زمان به شما می‌گوید: من اینجا هستم، شما می‌خواهید چگونه از من استفاده کنید؟ اینجاست که اهمیت نوع نگرش فرد خودش را نشان می‌دهد.

اینکه ما چگونه از زمان خود استفاده کنیم به شدت وابسته به نوع نگرش ما است. اگر نگرش درستی داشته باشیم می‌توانیم امروز را غنیمت بشمریم و آن را به نقطه‌ای برای یک شروع جدید تبدیل کنیم. بزرگ‌ترین فرصتی که زمان حال در اختیار ما قرار می‌دهد این است که می‌توانیم همین لحظه را به‌ عنوان نقطه‌ای برای ایجاد تغییرات قرار دهیم. ما می‌توانیم پیرامون اینکه چه کسی هستیم، چه می‌خواهیم و قصد داریم چه کاری انجام دهیم، یک رویکرد و نگرش جدید اتخاذ کنیم. امروز می‌تواند روزی دقیقا مشابه با دیروز، روز قبل از دیروز و روز قبل‌تر از آن باشد، تمام اینها بستگی به نوع نگرش شما دارد.

طرز نگرش به حال

طرز نگرش به آینده

ویل و آریل دورانت در کتاب معروف خود یعنی درس‌هایی از تاریخ نوشته‌اند: «برای اینکه بتوانیم شرایط فعلی را تحمل کنیم، باید بدانیم که گذشته ما به چه شکل بوده است و قصد داریم آینده ما به چه شکل باشد.»

نوع نگرش ما نسبت به آینده بستگی به این دارد که ما آینده را چگونه می‌بینیم و تصور ما از آینده به چه شکل است. همه ما به‌صورت ذاتی این توانایی را داریم که با استفاده از قوه تخیل خود برای آینده رویاپردازی کنیم و در تصورات خود آینده را تجربه کنیم. هر اندازه که ذهن ما بتواند خلاق‌تر باشد، به همان میزان می‌توانیم آینده روشن‌تری داشته باشیم.

ذهن انسان در ساختن یک آینده روشن می‌تواند یک کمک بسیار مفید و سودمند باشد؛ اما تا وقتی که شما به اندیشه‌های خود اهمیت ندهید و آنها را باور نکنید، نمی‌توانید انتظار یک آینده روشن و موفق را داشته باشید. برای اینکه بتوانید آینده خوبی داشته باشید، نکته کلیدی این است که نگرش خود را از اندیشیدن به حوادث گذشته به استفاده از زمان حال تغییر دهید، این نوع نگرش باعث می‌شود تا در آینده بتوانید زندگی بهتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چگونگی مدیریت استرس و فشار و بهره بردن از آن 

طرز نگرش به آینده

نگرش فرد نسبت به خود

مسئله‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که همه ما توانایی ذهنی، روحی و خلاقانه کافی برای رویاپردازی را داریم. همه ما می‌توانیم. ما فقط باید نسبت به داشته‌های فعلی خود آگاهی کاملی داشته باشیم و زمان بیشتری را برای بهبود شرایط صرف کنیم و سپس از این شرایط به نفع خودمان استفاده کنیم. اهمیت نوع نگرش در این است که ما می‌توانیم شرایط را به نفع خود تغییر دهیم.

داشتن یک نگرش ضعیف باعث می‌شود نتوانیم از پتانسیل ذاتی و استعدادهای نهفته خود به خوبی استفاده کنیم. چرا ما به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانیم ویژگی‌های مثبت در دیگر افراد را ببینیم اما قادر به شناخت این ویژگی‌ها در خودمان نیستیم؟ چرا ما حاضر هستیم دیگران را به خاطر توانایی‌های خوبی که دارند تحسین کنیم اما قادر به شناخت این ویژگی‌ها در خودمان نیستیم؟

اینکه دید ما نسبت به خودمان چگونه است، فقط و فقط به انتخاب‌های خودمان بستگی دارد.

اگر موضوعی وجود دارد که شما احساس می‌کنید قادر به درک و فهم آن نیستید، این نشان‌دهنده یک ویژگی در شما است. ما اگر احساس کنیم که نسبت به خود شناخت کافی نداریم دچار احساس ناخوشایندی نسبت به خودمان خواهیم ‌شد. اگر ما احساس کنیم که خودمان را می‌شناسیم (داشتن آگاهی نسبت به نقاط قوت، توانایی‌ها، نوع و میزان عمیق بودن احساسات، میزان شوخ‌طبع بودن و ویژگی‌های مثبت منحصر به فرد) هرگز تردیدی نخواهیم داشت که قادر هستیم یک آینده روشن را برای خود به وجود بیاوریم.

یکی دیگر از دلایل اهمیت نوع نگرش، منحصر به فرد بودن آن در هر شخص است. هرکدام از ما یک فرد خاص هستیم. هیچ فرد دیگری در دنیا وجود ندارد که کاملا شبیه ما باشد. شما تنها کسی هستید که می‌توانید برخی کارها را به شکل خاص و ویژه‌ای انجام دهید. ممکن است ما به خاطر نوع رفتار و کردارمان در جامعه مورد تشویق و تحسین قرار نگیریم، اما نوع کردار ما می‌تواند جهان را به مکانی بهتر برای زیستن تبدیل کند. ما می‌توانیم تاثیر مثبتی روی خانواده، محل کار و محیط اطراف خود بگذاریم (به خاطر شخصیت و نوع کرداری که داریم).

برای اینکه بتوانیم احساساتی که پیرامون خود داریم را تغییر دهیم باید بتوانیم نگرش جدیدی پیرامون ارزش‌های انسانی داشته باشیم. اغلب ما آنقدر درگیر روزمره‌های زندگی شده‌ایم که گاها فراموش می‌کنیم که در حال انجام چه کاری هستیم. ما قدر خودمان را نمی‌دانیم زیرا توجه نداریم کاری که انجام می‌دهیم چقدر ارزشمند است. داشتن شناخت از خود در زندگی بسیار مهم است. زمانی که نسبت به خود شناخت خوبی داشته باشیم، می‌توانیم برای زندگی خودمان تصمیمات بهتری بگیریم.

بیشتر بخوانیم: سه تفکر که به من امید، دیدگاه مثبت، آرامش و توانایی می‌بخشند

نگرش فرد نسبت به خود

چگونه نوع نگرش خود را کنترل کنیم

همه ما دارای استعدادهای نهفته بسیار زیادی هستیم. همه ما دوست داریم بهترین نتایج را از اعمالمان کسب کنیم. اغلب ما حاضریم برای رسیدن به موفقیت و خوشبختی بهای آن که سخت تلاش‌کردن است را بپردازیم.

هرکدام از ما این توانایی را داریم که استعدادهای خود را در مسیر دست‌یابی به نتایج مطلوب مورد استفاده قرار دهیم؛ اما آن چیزی که مشخص می‌کند ما تا چه میزان می‌توانیم از این استعدادها استفاده کنیم نوع نگرش ما است.

هیچ فرد دیگری در جهان نمی‌تواند نوع نگرش شما را تغییر دهد. شاید اطرافیان شما بتوانند روی نگرش شما تاثیرگذار باشند اما هیچ یک از آنها قادر نخواهند بود نوع نگرش شما را کنترل کنند مگر اینکه ما خودمان را تسلیم اطرافیانمان بکنیم.

هیچ‌کس نمی‌تواند ما را عصبانی کند مگر اینکه ما کنترل رفتار خود را در اختیار آنان قرار دهیم. آنچه دیگران انجام می‌دهند به ما مربوط نمی‌شود. ما اعمالمان را خودمان انتخاب می‌کنیم، نه دیگران. دیگران فقط می‌توانند نوع نگرش و رفتار ما را به چالش بکشند. اگر ما رویکردی منفی را انتخاب کنیم و مثلا خشمگین شویم؛ حسادت بورزیم؛ و نسبت به دیگران خصم داشته باشیم؛ در این چالش شکست خورده‌ایم. اگر ما خود را سرزنش کنیم که فرد بی‌ارزشی هستیم پس در این چالش شکست خورده‌ایم.

ما باید نسبت به احساسات خود کاملا مسئولیت‌پذیر باشیم. ما باید یاد بگیریم که با افکاری که باعث از بین رفتن و ضعیفی نگرش ما می‌شوند مبارزه کنیم.

اگر ما می‌خواهیم آینده روشنی داشته باشیم باید بتوانیم که روی نگرش خود کنترل کاملی داشته باشیم و اجازه ندهیم دیگران روی عقاید ما کنترل داشته باشند.

نگرش شما یکی از دارایی‌های ارزشمند شما است. از آن محافظت کرده و آن را پرورش دهید. در این صورت می‌توانید انتظار یک آینده روشن را داشته باشید.

منبع: jimrohn.com

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید
دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید