علائم و نشانه‌هایی که بیانگر امنیت روانشناختی در فرد هستند

امنیت روانشناختی

همه ما در طول زندگی با افرادی مواجه شده‌ایم که از نظر احساسی افراد با ثباتی نیستند و دائما از شکست اطرافیان‌ احساس خشنودی می‌کنند. به خاطر داشته باشید که هدف منحصر به فرد هر انسانی، حل مشکلات زندگی‌اش است. برای اینکه شما بتوانید از پس حل مشکلاتتان برآیید، باید مهارت‌های حل مسئله‌تان در سطح بالاتری از مشکلاتتان باشد. معمولا این گونه افراد درباره تمامی صفات شخصیت‌شان دروغ می‌گویند. این امکان وجود دارد که اکثر انسان‌های اطرافتان از این دسته باشند. حتی گاهی بسیاری از کارفرمایان، رهبران و مدیران نیز ممکن است امنیت روانشناختی نداشته باشند.

به هر حال، هر کسب و کار قوانین مربوط به خودش را دارد. همچنین افرادی که به طور حرفه‌ای فعالیت می‌کنند باید به تمامی این قوانین احترام بگذارند. برای اینکه متوجه شوید که کدام یک از کارکنان پایبند به این قوانین هستند، باید ابتدا به صورت آزمایشی مشغول به کار شوند. این پروسه ممکن است کمی زمان‌بر باشد ولی قطعا مفید است.

مقدمه‌ای بر امنیت روانشناختی

در ابتدای کار تجاری، من مسئول مصاحبه با متقاضیان استخدام بودم. فردی با رزومه قوی و چشمگیر وارد اتاقم شد. پس از اینکه مصاحبه تمام شد و او جلسه را ترک کرد، شریک تجاریم بیان نمود که قبلا هم با این فرد کار کرده است. به نظر می‌رسید که او توانایی‌های بسیاری برای انجام کار‌ها دارد. با این حال شریک تجاریم توضیح داد که در کار قبلیش، فرد متقاضی به سرعت عصبانی می‌شده و واکنش‌های شدیدی از خود نشان می‌داده است. در واقع او دارای یک شخصیت سایشی بوده است و در هر محیطی به راحتی نمی‌توانست فعالیت نماید.

حالا برای چه این مسئله را به شما می‌گویم؟ در واقع شما باید این نکته را بدانید که مشکلات شخصی کارمندان می‌تواند بر فعالیت شرکت شما اثر منفی و مخرب بگذارد. اما به هر حال شما باید تمام تلاش خود را برای موفق شدن انجام دهید و از هیچگونه کمکی دریغ نکنید تا بتوانید در هر شرایطی شرکت خود را به بلوغ و موفقیت برسانید.

بیشتر بخوانید: چرا همه شرکت‌ها باید تفکر و استراتژی مانند شرکت‌های تفریحی و سرگرمی داشته باشند؟

امنیت روانشناختی و احساسی

من سال‌ها تلاش کردم و به این نتیجه رسیدم که افرادی که قرار است با من کار کنند باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:

  • دسترسی من را گسترش دهند
  • اثربخشی من را افزایش دهید
  • وظایف را به درستی تقسیم کنند

این ویژگی‌ها در واقع فلسفه و تعهدی هستند که همیشه باعث شده‌اند من در کارم موفق شوم. پیگیری تمامی این اهداف، راز موفقیت و پیشرفت من است.

موضوع این مقاله در مورد امنیت روانشناختی است. همان طور که مشخص است ما کیفیت نور را در مقایسه با تاریکی، متوجه می‌شویم، بنابراین، ابتدا به علائم و نشانه‌های رفتاری یک کارمند ناامن و فاقد امنیت روانشناختی، نگاه می‌کنیم.

عدم اعتماد به نفس

این ویژگی بر سرمایه گذاری‌های جدیدی که شما می‌خواهید انجام دهید، تاثیر می‌گذارد. وجود و بروز این ویژگی ممکن است به دلیل ترس از شکست یا ترس از موفقیت (نشان دهنده مسائل روانشناختی عمیق‌تر) باشد. حتی این حالت می‌تواند نتیجه اتفاقات ناگواری که در گذشته برای فرد اتفاق افتاده، نیز باشد.

عدم مسئولیت پذیری

 این ویژگی معمولا زمانی که کارمندی دچار اشتباه می‌شود، بروز پیدا می‌کند.

ترس از شکست

این مورد نشان می‌دهد که بروز شکست به جای اینکه روی مغز فرد تاثیر بگذارد، احساسات او را درگیر می‌کند. همه ما ممکن است در زندگی شکست‌هایی خورده باشیم، ولی این موضوع دلیل نمی‌شود که دست از تلاش برداریم. هر شکست باید برای ما مانند یک تجربه باشد و در تلاش‌های بعدیمان از آن‌ها درس بگیریم. افرادی که این ویژگی را دارند اغلب از خود ناراضی هستند و خود را از پیش بازنده می‌دانند. این موضوع باعث می‌شود آن‌ها تمامی مکانیسم‌های دفاعی و انحرافی را به کار بگیرند. البته صحبت درباره این مسئله فراتر از بحث این مقاله است.

بیشتر بخوانید: ترس از دست دادن و معرفی پنج قدم تا رهايي و غلبه بر آن

وابستگی بیش از حد

این ویژگی نشان می‌دهد که کارمند به طور مداوم با شما در حال بررسی مسائل است تا اطمینان حاصل کند که همه چیز خوب است. پاسخگویی یک چیز است و  عدم امنیت احساسی برای دریافت بازخورد مثبت یک چیز دیگر. این مورد نشان دهنده عدم اعتماد یا عدم وضوح در انتظارات شماست.

به طور شگفت آوری کارکنان ناامن اغلب ناامن عمل نمی‌کنند. آن‌ها می‌توانند با اعتماد به نفس و حتی شگفت‌انگیز به نظر برسند. آن‌ها می‌توانند به لحاظ فنی بسیار مسلط باشند و می‌توانند سخاوتمندانه و یا احمقانه رفتار کنند. آن‌ها به راحتی می‌توانند به تمامی سوالات شما پاسخ صحیح دهند.

بیشتر بخوانید: چگونه می‌توان حس اعتماد بین کارمندان ایجاد کرد؟

ویژگی‌های یک فرد امن و دارای امنیت روانشناختی از دیدگاه ویلیام‌ منینگر

امنیت روانشناختی چیست

ویلیام منینگر، روان پزشک حاذق و یکی از بنیانگذاران درمانگاه منینگر و بنیاد مربوط به آن، ویژگی‌های یک فرد امن و دارای امنیت روانشناختی را این گونه بیان و توصیف می‌کند:

  • توانایی سازش با واقعیت
  • ظرفیت انطباق با تغییر
  • تنش و اضطراب اندک
  • توانایی راضی کردن افراد اطراف خود
  • به طور پیوسته با دیگران با رضایت متقابل و مفید ارتباط برقرار می‌کند
  • توانایی انتقال انرژی به رسانه‌های سازنده
  • ظرفیت عشق ورزیدن

امنیت روانشناختی در محیط کسب و کار

همه  موارد ذکر شده در بالا نشانه‌های مهم بلوغ عاطفی و امنیت روانشناختی هستند. ما باید تمرکز خود را به زمینه روابط کاری و عملکرد شغلی محدود کنیم، مخصوصا اگر می‌خواهیم به عنوان رهبر یا مدیر فعالیت نماییم.

اول از همه اینکه همکاران یا کارمندان زمانی که با مشکلی مواجه می‌شوند باید با عینیت بیشتری به سوالات پاسخ دهند و توانایی خود را برای سازش با واقعیت افزایش دهند.

دوم اینکه تغییرات در هر شرایطی امکان پذیر است. کارمندان امن می‌توانند در شرایط فعلی هر مهارت و نگرشی را مشخص کنند و دوباره آن‌ها را تغییر دهند تا مجموعه بعدی تغییرات ظاهر شود. افراد ناامن معمولا به دنبال فرآیند‌های امن می‌گردند. افرادی که ثبات احساسی دارند، راحت‌تر می‌توانند خود را با مشکلات سازگار کنند.

سوم اینکه افراد ناامن به هیچ عنوان نمی‌توانند در توسعه فعالیت‌های شما کمکی بکنند. کارمندان خوب مشکلات را حل می‌کنند و آرام و عینی تغییر می‌کنند. افراد ناامن به هیچ عنوان توانایی انجام این کار را ندارند.

زمانی من در یک شرکت خصوصی کار می‌کردم که یک مشاور بسیار توانمند با سطح بالایی از شایستگی‌ها را داشت. با این حال با برزو تغییرات، او بسیار شکننده بود. به راحتی دچار استرس و اضطراب می‌شد و نمی‌توانست خود را کنترل کند. به این ترتیب او به راحتی تمامی این احساسات را به شرکت منتقل می‌کرد و در فعالیت شرکت اختلال ایجاد می‌نمود.

بیشتر بخوانید: اهمیت نوع نگرش | چرا نگرش‌ها اهمیت زیادی دارند؟

افراد امن در جامعه

افراد امن جزء مشارکت کنندگان و سازندگان اجتماع هستند، دیگران را دست کم نمی‌گیرند تا برای خودشان سود ببرند. آن‌ها به دنبال پیشرفت برای کل افراد هستند، نه قشر خاصی از آن‌ها. افراد امن دیگران را در کنار هم قرار می‌دهند، اطلاعات را به اشتراک می‌گذارند، راه را نشان می‌دهند، و بدون انتظار و منت، به دیگران کمک می‌کنند.

همچنین افراد امن اصلا به دنبال دعوا و درگیری نیستند. این به این معنی نیست که آن‌ها هیچگاه با هیچ موضوعی مخالفت نمی‌کنند. آن‌ها سعی می‌کنند با منطقی درست راه حل‌های مناسبی ارائه دهند و به حل مشکلات بپردازند.

در نهایت، آن‌ها افرادی هستند که به جز خودشان به دیگران نیز توجه می‌کنند. آن‌ها نسبت به افراد اطرافشان به خوبی رفتار می‌کنند. آن‌ها به هیچ وجه شخصیتی سایشی ندارند. افرادی که از نظر عاطفی و روانشناختی ایمن باشند، بسیار نادر هستند. وقتی آن‌ها را پیدا و استخدام کردید به هیچ وجه از دست‌شان ندهید.

منبع: qualitydigest.com

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید
دوره رایگان
با عضویت در رشد‌ و پیشرفت همه‌جانبه یک دوره رایگان هدیه بگیرید. روی دکمه زیر کلیک کنید